Heer Ridder Louis en de vreselijke Vrouwe – Myles & Greg McLeod

Gepubliceerd op

Heer ridder Louis is de dapperste ridder van alle landen. Dapperder dan Heer ridder Cas uit het moeras van Wasdiestank. Dapperder dan Heer ridder Barbara uit de bergen van Hoochendroogh. En zelfs dapperder dan Heer ridder Gijs uit de draslanden van Datutgiet. Hij heeft dan ook al vele vijanden verslagen, van bloeddorstige draken, kwaadaardige kobolden tot aan wrede tovenaars. Maar als hij en zijn trouwe robothengst Rammelros eropuit worden gestuurd om de strijd aan te gaan met de Vrouwe uit Noot, is zelfs hij niet voorbereid op de chaos die volgt… Heer ridder Louis krijgt te maken met hardnekkige betoveringen en machtige magie (en aardappels…) én met de snode plannen van zijn binnenkort vijandigste aartsvijand: de Streepjesridder. (PS Er zijn geen aardappels gewond geraakt tijdens het schrijven van dit boek)

Koning Bert had heer ridder Louis niet voor niets als verdediger van het vooraanstaande Kasteel Overdwars benoemd. En ja Kasteel Overdwars staat ook echt overdwars. Hij was immers de dapperste ridder van alle landen. Zijn dapperheid had hij te danken dat hij altijd rustig bleef. Heer Ridder Louis had ook een paard genaamd Rammelros. Rammelros was een robotpaard die gemaakt was door hoftovenaar Perlijn. Zij had hem allerlei extra snufjes gegeven, zo diende zijn buik als slaapplek en kon hij door middel van een update nu ook ezels verstaan. Louis wilde heel graag boer worden net als zijn vader, maar nadat hij zijn vader verschillende keren geholpen had, wilde zijn vader dat hij ermee stopte. Louis was erg teleurgesteld en ging toen maar met zijn moeder mee op pad. Zij deed echt geweldige dingen deed en hierdoor vergat hij dat hij zijn vader niet meer mochten helpen. Maar als er een heks lang hun huis komt en de wetenschap heeft dat Louis indruk wil maken op zijn vader, gaat er iets vreselijks mis. Hij biecht alles op aan zijn ouders die gelukkig niet boos zijn. Samen met zijn moeder lost hij het probleem op en dat is het moment dat hij weet wat hij wil worden. En nu is hij de beste en favoriete Ridder van Koning Bert de niet-slecht. Op een dag komt er een boodschapper met een verschrikkelijk bericht uit het Buitengebied. Louis krijgt de taak om “de vreselijke Vrouwe”, die het probleem heeft veroorzaakt, op te sporen. Met de speciale sensoren van Rammelros weet Louis haar snel te vinden. Maar zodra hij bij haar in de buurt wil komen, schiet ze vuurballen op hem af. Louis ving een vuurbal met zijn magische zwaard Bon op en schiet hem terug naar de Vrouwe, die gelijk stil blijft staan. Met een blikkenopener gaat Louis de Vrouwe in en haalt daar Meneer Catalogus uit (wat eigenlijk een vrouw bleek te zijn). Na gearresteerd te zijn vertelt hij tijdens zijn proces dat hij dit alles niet wilde maar werd gedwongen door de StreepjesRidder. Hij werd vrijgesproken, maar kreeg wel van de Koning de taak om Louis te helpen bij het zoeken naar de StreepjesRidder. Ze gingen naar het bos waar de Vrouwe gemaakt zou zijn. Daar stonden ze niet veel later oog in oog met een hologram van de slechte tovinder (tovenaar/uitvinder) Mysto. Hij zou alleen hun vraag beantwoorden, als ze hem wisten te vinden. Daarvoor moesten ze wel het diepste donkerste en griezeligste deel van het bos in en niemand heeft het ooit één dag uitgehouden in het Somberwoud, als dat maar goed gaat…

“Heer Ridder Louis en de vreselijke Vrouwe” is een uniek en hilarisch verhaal, voor kinderen vanaf 7-9 jaar. Tussendoor staan de meest geweldige illustraties, die de extra aanvulling/uitleg geven aan het verhaal. Zo is er ook een publiek die ingrijpen als iets in het verhaal echt niet kan en ook hun mening erover geven aan de verteller, zo komisch. Er komen heel veel bijzondere karakters en aparte gebeurtenissen in het verhaal voor, neem alleen al de wormgatwalrussen of het tijdreizen met schoenen. Alles is zo ongelofelijk goed in elkaar gezet. Eigenlijk moet je niet meer willen weten, het is zoveel leuker om alles zelf te lezen en te ontdekken. De gebroeders McLeod hebben echt een zeer uniek en een geweldig avontuurlijk verhaal geschreven, wat denk ik zowel voor de fantasierijke jongere als de wat oudere super leuk is om te lezen.

Myles & Greg McLeod verzinnen samen de meest maffe verhalen, waarbij Greg de Illustrator en Animator is en Myles de scriptschrijver en auteur is. Ze hebben allerlei prijzen gewonnen, zoals een BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) en ze maken cartoons voor bedrijven zoals Disney, de Royal Shakespeare Company en de BBC. Eerder hebben ze ook boeken geschreven/ geïllustreerd voor volwassenen, zoals “Cats” en “Create your own universe”.

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048861477
Aantal pagina’s: 304
Prijs: € 14,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.