Heksen van fantasia Deel 1 – Heks van eb en vloed – Thea Stilton

Gepubliceerd op

1282-134x188-uniform

De Heks van Eb en Vloed is het vervolg op de succesvolle fantasy-reeks de Prinsessen van Fantasia. Na de overwinning op de Prins zonder Naam, lijkt het erop dat er een periode van rust en vrede aanbreekt in het pas herenigde Grote Rijk. Maar schijn bedriegt! Het begint allemaal met een nachtmerrie van Kalea, de Koraalprinses, waarna er al snel meer tekenen van naderend onheil volgen. De Wijze Koning realiseert zich meteen wat er aan de hand is en vertelt zijn dochters wie de vijand lijkt te zijn: de Grauwe Heksen. Zeven gevaarlijke en vastberaden toverkollen, die niet zullen rusten voor ze de vijf delen van het rijk alsnog ten val hebben gebracht. De eerste aanval komt van Diluvia, de Heks van Eb en Vloed, en richt zich vooral op het vredige Rijk van het Koraal. Om het offensief van de heks en haar afschrikwekkende Monstermatrozen van de Peilloze Diepte af te weren, zal veel doorzettingsvermogen nodig zijn, maar ook sluwheid en moed. De Wijze Koning, zijn vijf dochters en hun vertrouwelingen trekken moedig ten strijde.

Wanneer prinses Kalea in haar tuin in de wilde jasmijn struik in slaap is gevallen schrikt ze wakker uit een mooie droom, ze hoort stemmen maar ziet niemand, het zijn trouwens eerder sombere klaagliederen dan stemmen bedenkt ze zich. Wanneer ze echter naar de horizon tuurt ontwaard ze een wolk die steeds dichterbij komt. Ze wil hulp halen maar zit vast, ze kan niet bewegen en wanneer ze nog een keer naar de wolk kijkt ziet ze dat het geen wolk is die in rap tempo dichterbij komt maar een gruwelijk eng schip. Ze begint te roepen om Kaliq, haar man, en dan word ze echt wakker. Wat een rare droom zeg. Wanneer ze haar broertje s ochtends tegen komt verteld die dat hij heel slecht heeft geslapen omdat hij de vorige avond alleen maar sombere gedichten kon schrijven. Kalea raakt en beetje in paniek want dit zijn slechte voortekenen en wanneer ze een verhaal van één van haar zussen te horen krijgt met nóg een verontrustend bericht vertrekken ze van koraaleiland naar Arcadia om te overleggen wat ze moeten doen. Ze splitsen zich op in groepjes en ieder pakt een ander onderdeel van het plan voor zijn rekening. Op een plek die niemand ooit zomaar kan vinden staat het kasteel Obscuur, de verblijfplaats van de grauwe heksen. De heksen zijn daar plannetjes aan het smeden om de belofte van de oude koning, die nooit uit is gekomen, toch voor elkaar te krijgen. Namelijk de macht over het grote rijk krijgen. De heks van eb en vloed, Diluvia, heeft helemaal geen zin om samen te werken met haar zussen, ze doet het liever alleen maar of dat erg slim is? De monstermatrozen van de peilloze diepte zijn wezens die half mens half vis zijn en voeren opdrachten uit die ze worden gegeven door de grauwe heksen. Iedereen die hun wateren beroerd krijgt met ze te maken, en zo dus ook onze prinsessen en aanhang. Ook is Helgi, de tuinman, nog altijd verdwenen en iedereen maakt zich zorgen om hem. Wanneer alle voorbereidingen zijn getroffen voor een eventuele strijd op het eiland zijn er twee prinsessen die gevaarlijk bezig zijn,zij hebben namelijk hun eigen plan getrokken en gaan er met z’n tweetjes vandoor om hun eigen strijd te voeren. Als dat maar goed komt want de heksen zijn niet te vertrouwen en hèèl slim en doortrapt.

Weer een prachtig werk van de hand van Thea stilton. Ontzettende mooie kleuren komen samen tot uiting op de schitterende cover waar Kalea en Diluvia op staan. Ook de tekeningen in het boek geven je weer een prachtig kijkje in het fantasia verhaal. Ik blijf altijd kijken naar de tekeningen, ze zijn zo mooi gemaakt. Het verhaal is weer super spannend. Door die alles belemmerende mist in het verhaal word het allemaal nog een stukje spannender omdat je je zo kunt inleven in het verhaal. Alle prinsessen komen in dit verhaal bij elkaar omdat het grote rijk nu één is en dat maakt het erg leuk omdat je ze stuk voor stuk nog kent van hun eigen verhaal in ‘prinsessen van fantasia’ waar dit avontuur allemaal mee begonnen is.

Uitgeverij: De wakkere muis
ISBN: 978-90-859-2231-5
Pagina’s: 302
Prijs: € 15,95

[bol_product_links block_id=”bol_56900781639c8_selected-products” products=”9200000046289253,9200000011415594,9200000046289257″ name=” Heks van eb en vloed – Thea Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.