De heksen van fantasia Deel 2 – Heks van vuur en vlam – Thea Stilton

Gepubliceerd op

1379-134x188-uniform

In het vervolg op de serie Prinsessen van Fantasia, krijgen de prinsessen te maken met een nieuwe, onverschrokken vijand: de Grauwe Heksen. Deze vroegere bondgenoten van de Oude Koning doen er alles aan om de prinsessen het leven zuur te maken met hun Kleurloze Magie.
Na de eerste aanval van de Heks van Eb en Vloed, is het nu de beurt aan Pyrea, de Heks van Vuur en Vlam. De vijf prinsessen krijgen te maken met een gruwelijke, licht ontvlambare tegenstander, die ook nog eens een vrijwel onoverwinnelijk leger heeft meegenomen … Een allesvernietigende vuurzee van Pyrea bedreigt het Weelderige Woud. Het is aan Yara, de jongste van alle prinsessen, om de confrontatie aan te gaan met deze heks die het vuur in haar macht heeft.

Na de nederlaag van Diluvia, de heks van eb en vloed, gaan we verder in de heks van vuur en vlam want natuurlijk geven de heksen zich niet zomaar gewonnen na één simpele nederlaag. Het heeft ze juist nog kwader gemaakt dan ze al waren en dat belooft niet veel goeds voor onze lieve vrienden. Alle prinsessen zijn met hun gezel terug gestuurd naar hun eigen rijk behalve prinses Nives. Diamante, de schaduwprinses, is totaal overdondert wanneer ze tijdens een nacht wandeling vanwege slaapgebrek in de grotten van haar rijk komt. Er zijn verschrikkelijke dingen te zien die niet stroken met hoe haar rijk normaal is, de luchtstroom is heter dan normaal en ook vind ze stukjes textiel met woorden erop maar ze kan niet lezen wat er precies staat. Ze besluit samen met haar man terug te gaan naar haar ouders om iedereen te waarschuwen voor de aankomende rampspoed. Ook blijken sommige keuzes die de koning in het verleden heeft gemaakt gevaarlijke uitwerking te hebben waardoor de strijd onmogelijk lijkt. Maar ook de heksen zelf hebben hun problemen, zo zijn ze als de dood voor de vreselijkste heks de heksen, de heks van AL het kwaad, Nomenziona. Deze ‘opperheks’ houd haar heksen strak in de gaten en wenst absoluut geen tegenspraak. De overige heksen maken zich ernstig zorgen om de toestand waarin heks Diluvia verkeerd, ze lijkt te slapen maar beweegt niet en ze ziet er anders uit. Wat zal ze mankeren? En zal ze aan het doodgaan zijn? De heks van Vuur en Vlam heeft vreselijke wezens die haar opdrachten uitvoeren, als je dacht dat de monstermatrozen van de peilloze diepte eng waren dan slaat de schrik je pas echt om het hart bij het zien van deze wezens. Heks Pyrea heeft namelijk oude harnassen betoverd in een magisch ijzeren leger en gewone slangen zijn gevaarlijke serpentdraken geworden. Zullen onze prinsessen nog wel een kans maken tegen zo’n onoverwinnelijk leger? Je zult het zelf moeten lezen in dit 2e deel van de heksen van fantasia.

Weer een super spannend deel in deze reeks van ‘heksen van fantasia’. Ik vind dit deel zelfs nog spannender dan deel 1. ook in dit boek zijn de tekeningen weer prachtig gemaakt en blijf je ernaar kijken, de cover is ook weer perfect gemaakt met de bepaalde kleuren die elkaar versterken of elkaar vervloeken. Ik ben altijd erg blij wanneer ik zulke covers mag bekijken, het is gewoon een genot om te zien. In dit deel is de heks enger, de acties gevaarlijker en het verhaal spannender, ik ben ontzettend benieuwd wat deel 3 van deze reeks ons gaat brengen, want als dit een voorbode is van hoe veel spannender dat deel moet gaan worden hou ik ijn hart vast voor al onze (jonge) lezers.

Uitgeverij: De wakkere muis
ISBN: 978-90-859-2240-7
Pagina’s: 288
Prijs: € 15,99

[bol_product_links block_id=”bol_5690073f1084c_selected-products” products=”9200000046289247,9200000017133081,9200000046289244″ name=”Heks van vuur en vlam – Thea Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.