Het beest in het meer – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

er is iets aan de poot.
er zit een beest in het meer.
heel eng en heel groot!
wat doet het daar?
en is het waar?
dan moet het in de krant!
maar ik ben wel bang.
ga je mee op reis naar het meer?

Wanneer Geronimo op het nieuws Rattie (van een bedriegende krant) hoort beweren dat er een beest in het meer zit, moet hij natuurlijk van zijn opa direct naar het meer. De Wakkere Muis moet de primeur hebben, ook al is Geronimo bang en wil hij helemaal niet op reis.
Hij besluit om niet alleen te gaan. Hij nodigt zijn zus, Pettie, Ben en Pan uit om mee te zoeken naar het beest.
Ze logeren in de herberg Vin Vis Fijn en de baas Klaas vertelt hen gelijk dat er een heel groot eng beest in het meer zit. Alleen is Klaas een vriend van Rattie en weigert hij De Wakkere Muis te helpen aan verdere informatie.

Maar opa wil koste wat kost zo snel mogelijk informatie hebben voor in de krant. Hij heeft zelfs een extra reisgenoot naar de herberg gestuurd; fotograaf Jan Snel.
Wanneer Geronimo ‘s nachts naar de toilet moet, vangt hij iets op van een gesprek dat betekent dat het monster nep is.

Als Geronimo en Jan Snel bij het meer aankomen, wordt hij door Rat klik (fotograaf van Rattie) in het meer gegooid, waardoor hij de primeur misloopt en iedereen teleurstelt. Opa is boos en Rattie lijkt deze ronde te winnen, maar Geronimo krijgt hulp uit een onverwachte hoek.
Er is namelijk iemand, genoemd ‘de fee’, die Geronimo wil helpen aan informatie en Ratties oplichterij wil blootstellen aan de pers. Is ‘de fee’ te vertrouwen of wordt hij door Rattie zelf in de val gelokt om De Wakkere Muis in kwaad daglicht te brengen?

Dit makkelijk lezen boek is zonder hoofdletters en een groot en duidelijk leesbaar lettertype. Sommige woorden zijn rood en de moeilijkere woorden (zoals herberg, duikpak, foto, etc.) zijn rood en groen, wat echt verbazingwekkend goed werkt bij de AVI M3 boeken!
Vanaf het moment dat Geronimo bij het meer aankomt wordt het verhaal snel spannend, en dan wordt het weer luchtiger zodra duidelijk word dat het monster nep is.

De illustraties zijn klein maar vrolijk, met af en toe een paginagrootte illustratie. Ze leiden niet af van de tekst en lopen ook niet door de tekst.
Het verveelt nooit om Geronimo te zien stuntelen, want dat is toch wel een beetje het handelsmerk van de angstige Geronimo.

Ook leuk is de quiz die bestaat uit vijf eenvoudige meerkeuze vragen over het verhaal, waarmee dit boek eindigt.

Het beest in het meer is leesniveau AVI M3 en geschikt voor kinderen van 5 – 7 jaar.

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 978-90-8592-516-3
Pagina’s: 64
Prijs: €8,95

[bol_product_links block_id=”bol_5da5e31f0e9e1_selected-products” products=”9200000114277636″ name=”Het beest in het meer – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.