Het kleurenmonster gaat naar school – Anna Llenas

Gepubliceerd op

School, wat is dat voor iets?
Het kleurenmonster is een beetje zenuwachtig.
Hij gaat vandaag voor het eerst naar school en hij heeft geen idee wat dat inhoudt.
Wees maar niet bang, monster! Er wachten daar nieuwe avonturen op je, en je zult veel nieuwe vrienden maken.

Ga met het kleurenmonster mee naar school en ontdek wat hij allemaal meemaakt!


In dit boek over het kleurenmonster gaat hij naar school. Hij is wel een beetje zenuwachtig want hij weet niet eens precies wat school is. Als je met het kleurenmonster mee naar school gaat, zal hij je vertellen wat er op school allemaal gebeurd.
Ook deze cover is helemaal wit met in glanzend materiaal het kleurenmonster en z’n schooltas. We zien het meisje van  ‘het kleurenmonster’ ook in dit boek terug naast het kleurenmonster. Het is wel leuk en goed dat ze dat gelijk houden, in plaats van allemaal verschillende personages te gebruiken. Als ik heel eerlijk ben vind ik dit verhaaltje minder leuk en pakkend dan het boek ‘het kleurenmonster’ waarin het kleurenmonster leert omgaan met z’n emoties. Dit verhaaltje hangt een beetje los aan elkaar van korte gebeurtenissen die je op school doet, je weet dat het bij elkaar hoort en je ziet op zich wel wat school is, maar een echt verhaaltje over voor het eerst naar school gaan vind ik het niet. En dat vind ik wel erg zonde. De binnenkant van de cover is ontzettend leuk, daarin zie je het kleurenmonster met verschillende emoties en in verschillende situaties. Ook hier zijn de illustraties weer ontzettend leuk gemaakt, je ziet heldere kleuren en soms Italiaanse tekst als van een krant.

Anna Llenas vond het op school heerlijk om te lezen en schrijven, maar tekenen vond ze het allerleukst. Op volwassen leeftijd werd ze grafisch ontwerper en werkte in de reclamewereld. Jaren later bezit ze het echte illustreren weer op te pakken en leerde wij haar kennen van over andere ‘het kleurenmonster‘.

Uitgeverij: De vier windstreken
ISBN: 9789051167368
Pagina’s: 17
Prijs: € 15,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.