BLOGTOUR: “Het Pad van de Roverkoning” het eerste deel van de duologie van De Zeven Sleutels van Tom Rijpert, “de character picking”

Gepubliceerd op

Allereerst wil ik uitgeverij Pelckmans heel erg bedanken, voor het toesturen van dit bijzondere boek van Tom Rijpert…

“Het Pad van de Roverkoning” is het eerste deel van de duologie van De Zeven Sleutels van Tom Rijpert. Dit uitzonderlijk verhaal is eigenlijk één grote avontuurlijke Quest, die verdeeld is in zeven sleutels, zeven poorten en zeven bewakers. Tom Rijpert laat je vanaf het begin kennis maken met zeven personages, Kobold de eigenaar van de herberg op de klif, de koetsier en de vijf zeer wonderlijke vreemdelingen, die laatste vijf zijn puur met een gedachte aangetrokken om het mysterie rondom de zeven sleutels en de Roverkoning aan te gaan. Geen van alle kennen ze elkaar en een ieder heeft zo zijn eigen rugzakje.

Waar de rest al in “de Laatste Haven” is aangekomen en een praatje met elkaar maakt, komt “Ellie” als laatste een soort van uit de lucht gevallen tevoorschijn. Vol zelfvertrouwen loopt ze dan ook de trap af naar de andere. Het meisje met de sproeten, genaamd Ellie. Wat ze dan zelf nog niet weet, is dat later die zelfvertrouwen puur door een aanraking drastisch zal veranderen.

Maar precies op dat moment had ik als lezer de volle aandacht voor het meisje met de sproetjes “Ellie”. De manier hoe Tom Rijpert haar van de trap af liet gaan, haar hooghartigheid, haar blik op de groep. Je voelt als lezer dat daar zoveel meer achter zit. Dat het gelijk de vragen oproept: Wie is die Ellie en wat is haar geheim? Zeker ook hoe ze Kobold de dwerg aanspreekt, die moeten elkaar beter kennen.

Tom Rijpert beschrijft ook zeker de andere zeer wonderlijke vreemdelingen zo dat je nieuwsgierigheid bij een ieder gewekt is, zo heb je een schimmige zakkenroller; een oude spinster met geheimzinnige gaven; een pratende vos; een koorddanser zonder naam; een jonge speeldoosjesmaker en een vrolijk sproetenmeisje. En juist zij het sproetenmeisje Ellie, heeft mij als lezer toch wel erg nieuwsgierig gemaakt. Helemaal als de bijzondere en toch wel aparte aanraking is met de Spinster, dan is de schrik echt voelbaar. In hun ogen is zelfs de angst te lezen. Had de aanraking iets magisch en wat hebben ze beide gezien?

Zoveel vragen en zoveel raadsels rondom de persoon “Ellie”, natuurlijk zijn bij de andere personages ook nog dingen onbekend, maar bij haar voel je gewoon dat er meer speelt. Terwijl je een ieder in het verhaal beetje bij beetje meer leert kennen, blijft Ellie een vaag mysterie, zij heeft duidelijk meerdere gezichten.

Maar naast de personages trekt nog iets mijn aandacht, “de sleutels”. Bij het oude verhaal die de waard vertelt over het bijzondere mysterie rondom de Roverkoning, geeft hij ook nog niet veel prijs over de sleutels. Die hebben duidelijk ook iets magisch, want hoe kan het, dat na het doorlopen van de Quest, waarbij de sleutels gebruikt moeten worden, dat de sleutels naar iets terugkeren zo dat er weer nieuwe personen worden aangetrokken om deze mysterieuze Quest te doorlopen?

Tom heeft echt zo’n uniek verhaal met deze magische Quest geschreven, waarin beetje bij beetje van het mysterie wordt verteld. Heel veel is er nog onduidelijk. Maar ik moet niet alles vertellen… of wacht dit moet je eigenlijk ook nog weten. De waard zegt voordat hij het verhaal gaat vertellen, twee dingen: Het is geen sprookje én ze moesten echt beloven om nooit en dan ook echt nooit op zoek te gaan naar de ijsgrot! Wat steekt daar achter?…

Hebben alle raadsels en vragen jou ook nieuwsgierig gemaakt, dan moet je zeker de duologie “De zeven sleutels” van Tom Rijpert echt lezen ….

Deel één “Het Pad van de Roverkoning” is al uit en het tweede deel “Voorbij de val” verschijnt in oktober 2023.

Wil je toch iets meer weten, lees dan snel mijn recensie van het eerste deel

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.