Het raadsel van de schat – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

Geronimo, Klem en Thea krijgen paarse post.
Het is van tante Lillie!
Ze moeten mee op reis.
Ook Ben gaat mee.
Oom Sub was op zoek naar een schat,
maar hij kwam nooit meer terug.
Toen vond tante Lillie een kaart,
en nu weet ze waar de schat is!
Maar gemene boeven zijn ook op zoek naar de schat.
Wie vindt hem het eerst?

Oom Sub is al 20 jaar spoorloos verdwenen, wanneer tante Lillie tussen zijn spullen een schatkaart vind van Don Muis de la Huppel tot de Pup. Ze bezoekt Geronimo, Klem en Thea om hen te vragen of ze met haar mee willen op reis naar Brie om te zien waar haar geliefde was op zijn laatste reis. Geronimo’s favoriete neefje Ben wil ook mee op reis.
Klem wil de kok zijn, Geronimo zal een boek schrijven over de reis en Thea wil veel foto’s maken.

De volgende dag vertrekken ze per schip. Wanneer ze even een korte tussenstop in een haven maken om wat proviand in te slaan, zit Klem in de bar zijn mond voorbij te praten over de schat.

Eenmaal weer op zee weten Geronimo en zijn familie het wrak onder water te lokaliseren en ze duiken het diepe onbekende in. Ze weten echter niet dat ze gevolgd zijn door een onbekend schip met twee dieven die de schat zelf willen hebben. Maar voordat ze ook maar iets kunnen beginnen komt er een zware storm. Nadat beide schepen deze flinke storm hebben uitgezeten begint de race tegen de klok; wie zal de schat als eerste vinden?

Het raadsel van de schat is een spannend en avontuurlijk verhaal met als boodschap dat familieleden heel veel om elkaar geven, ook al is er wel eens ruzie of onenigheid. Wat vooral leuk beschreven is, is dat je in het boek zelf leest over het ontstaan van Het raadsel van de schat. Zelfs de boodschap voorin het boek wordt beschreven op het einde. Erg origineel!
Geronimo heeft in dit avontuur niet zoveel pech als hij normaal heeft dus je mist wel hilarische scenes, maar hij is wel net zo bang als anders. Er zijn ook weer een paar gekke personages in het leven geroepen; Olee Olee en Tarta Tartaar. Hoe ze toch telkens weer zulke originele namen kunnen bedenken na zoveel boeken is voor mij nog steeds een raadsel.

De uiteindelijke schat is erg origineel en past perfect bij Geronimo en zijn familie en het is mooi te zien hoe twee geliefden weer herenigd worden. Ook dit is erg goed geschreven, want je voelt als lezer al aan dat ze Sub weer zal vinden, maar het duurt zo lang dat je verwacht dat het niet meer gebeurd. Dit maakt het een extra leuke verrassing.

De illustraties zijn mooi en de kleuren sprekend. Ze hebben rekening gehouden met het leesniveau en de illustraties daardoor redelijk ingetogen gehouden. Hierdoor leid het niet af van het lezen.
Door de kortere zinnen, groter lettertype en het minimale gebruik van moeilijke woorden is Het raadsel van de schat geschikt voor het leesniveau AVI M4.
De moeilijkere woorden, zoals jaloers, wijs-muis, overtrek en stunt-vliegen zijn in twee verschillende kleuren gedrukt, zodat het makkelijk te overzien is voor de kleine lezers.

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 9789085923947
Pagina’s: 117
Prijs: €10,95

[bol_product_links block_id=”bol_5cb06c8e6f2a7_selected-products” products=”9200000091690397″ name=”Het raadsel van de schat – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.