SOS uit de ruimte – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

Er vliegt iets door de ruimte.
Het is iets wat heel Rokford in zijn greep heeft.
Dat ding moet weg!
Geheim agent Nul Nul K gaat de ruimte in.
En geheim agent Nul Nul G (Geronimo) moet mee.
Daarvoor moet Geronimo eerst hard werken om astronaut te worden!
Maar dat wil hij helemaal niet!
Dat durft hij helemaal niet!
Maar wie moet Rokford anders redden?

Geronimo moet een artikel schrijven over de reeks inbraken die in Rokford plaatsvinden. Dit komt niet geheel onverwacht, want hij heeft de nacht ervoor de inbrekers op heterdaad betrapt.
Geronimo is echter bang dat ze terug zullen komen om hun werk af te maken en laat door een nieuw bedrijf allerlei bewakingscamera’s plaatsen in zijn huis, zodat het beveiligd is als een bunker. Toch weet agent Nul Nul K telkens boodschappen achter te laten in zijn huis. Hij neemt contact op met Geronimo omdat hij hem nodig heeft.
Agent Nul Nul K verteld Geronimo dat de dieven onder een vermomming iedereen bewakingscamera’s hebben aangesmeerd en dreigen alle apparaten over te nemen met hun satelliet als ze hen over een week geen berg geld geven.
Geronimo moet met agent Nul Nul K en agent Nul Nul V in een ruimteschip de ruimte in vliegen om de satelliet van de dieven op te sporen en uit te schakelen. Hij krijgt maar 35 uur om te trainen voor de missie. Hij wil absoluut niet meedoen aan de training, maar omdat de grote baas het heeft gezegd heeft Geronimo geen keus. Hij kan hier niet aan ontsnappen.

Dan is zijn training ineens afgelopen en vertrekt hij met Nul Nul K en Nul Nul V de ruimte in. Alles gaat goed, tot ze door ruimtepuin geraakt worden en hun verbinding met de aarde verliezen. Durft Geronimo het schip te verlaten om de zender te maken?

Ik vind het zo grappig dat Geronimo na de inbraak als eerste kijkt of zijn goudvis Hannibal er nog is.
De illustraties zijn wederom top! De geheim-agent-voorwerpenpagina’s met onder andere een kattenradar, een vlooiendoosje en een opblaasboot in zakformaat is hilarisch. De plattegrond van het hoofdkantoor is erg stoer en weet kinderen enorm aan te spreken.
Geronimo weet per ongeluk iedereen te redden en tevens lijkt er iets moois op te bloeien tussen Geronimo en agent Nul Nul V.

De kleine lezer leert over zwaartekracht in de ruimte, van allerlei weetjes over ons zonnestelsel en wat de training tot astronaut inhoud.
Moeilijke en lange woorden bestaan uit twee verschillende kleuren, zoals raketsnelheid, kaasshake en knalfeest. Daarnaast staat er ook soms achter vermeld hoe je ze spelt. Zo leren kinderen veel meer nieuwe woorden lezen.

SOS uit de ruimte is leesniveau AVI E4 en geschikt voor avontuurlijke ruimtemuizen vanaf 5 jaar.

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 9789085924579
Pagina’s: 128
Prijs: €10,95

[bol_product_links block_id=”bol_5cae232008e6b_selected-products” products=”9200000087039236″ name=”SOS uit de ruimte – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.