Het spookt in Rome – Geronimo Stilton – Rode reeks deel 6

Gepubliceerd op

4700-134x188-uniform

Mijn uitstapje naar de muizenissig mooie stad Rome verliep heel anders dan ik had gepland. Het was mijn bedoeling om Benjamin en Keetje niet alleen de prachtige historische bouwwerken te laten zien, maar ook om ze ervan te overtuigen dat de geschiedenis leeft en alles behalve saai hoeft te zijn! Maar wat ik in mijn ergste nachtmerries niet had kunnen bedenken, was dat de geschiedenis ook echt letterlijk tot leven zou komen. En toch was dat precies wat er gebeurde toen we een bezoek brachten aan het eeuwenoude Colosseum. Voor ik begreep wat me overkwam, raakte ik verwikkeld in een gevecht op leven en dood tegen een heuse Romeinse gladiator! Piep, wat deed die zwaarbewapende spierbonk na al die eeuwen nog in het beroemdste bouwwerk van de stad? En waarom joeg hij alle toeristen de stuipen op het lijf?

Aangezien Geronimo’s neefje Benjamin er slecht voor staat op school wat betreft de geschiedenis van Rome, besluit Geronimo hem mee te nemen naar Rome om wat cultuur te snuiven. Zijn nichtje Keetje wil ook mee.
Eenmaal geland in Italië wordt Geronimo gelijk benaderd door agent Elena van de Knagers Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, waar Geronimo ook bij hoort. Zijn missie is om te onderzoeken of – en zo ja waarom – het spookt in het Colosseum. Hij krijgt een koffer vol spionnen items mee; een reisgids, een speciale nachtkijker, een rookbompil, kneedlijm, een wasknijper, een gladiatorenpak, het recept van de geheim-agenten-pizza en een superspeciale paraplu met een breed scala aan toepassingen.

Eenmaal in Rome raakt Benjamin steeds meer in de ban van de geschiedenis. Wanneer ze echter het Colosseum willen betreden, worden ze samen met de andere toeristen door een angstaanjagende kreet weggejaagd. Elena dwingt Geronimo naar binnen te gaan om zo aan de arme directeur (die al een week geen kaartjes heeft verkocht) te bewijzen dat er helemaal geen gladiator spookt in het Colosseum. Hiervoor zal hij veel nodig hebben uit zijn geheim-agenten-koffer.
Vermomd als gladiator betreed Geronimo via de geheime ingang in het riool het Colosseum. Samen met Elena, Benjamin en Keetje doorzoekt hij het Colosseum als ze via een reis door de tijd in het verleden terechtkomen. Er zijn echter een aantal dingen die Geronimo doen twijfelen of ze wel echt terug in de tijd zijn gegaan. Maar lang tijd om hier over na te denken krijgt hij niet, als hij oog in oog komt te staan met de ijzersterke gladiator… Weet hij hem te verslaan?

Het spookt in Rome is een waardige afsluiter van de Rode reeks en geschikt voor kinderen van 7 tot 9 jaar (en ouder). De verwijzingen naar de vorige delen zorgen ervoor dat je deze erbij wil pakken om ze nog eens te lezen. Tijdens het lezen leer je veel over Rome, van de Engelenburcht tot het Colosseum, de verschillende soorten gladiatoren en een lekker pizza recept. Zo leer je nog eens makkelijk de geschiedenis van Rome kennen. Slim bedacht!
Niets is wat het lijkt in dit boek en gelukkig is het totaal niet voorspelbaar. Onze favoriet uit dit zesde en laatste deel is de paraplu voor geheim agenten en met name de vele creatieve functies ervan. In elk Stilton-boek vraag ik me af op welke hilarische, gekke of originele manier Geronimo zich dit keer uit de vele gevaarlijke situaties weet te redden. Elk deel is wat dat betreft weer totaal anders en het lijkt mij heel moeilijk om – als auteur van zoveel boeken – origineel te blijven, en toch lukt het!

De prachtige, kleurrijke (en soms hilarische) illustraties, vrolijke en originele lettertypes, grapjes en informatie die in dit boek te vinden zijn, maken het hele verhaal in Geronimo-stijl af!

ISBN: 978-90-8592-387-9
Uitgeverij: De Wakkere Muis
Pagina’s: 128
Prijs: €9,95

[bol_product_links block_id=”bol_58feff239019f_selected-products” products=”9200000073039141″ name=”Het spookt in Rome – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.