Het Toverslot (80) – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

Geronimo brengt een bezoek aan het pikdonkere gangenstelsel dat onder de Botanische Tuin van Rokford is ontdekt en komt op wonderlijke wijze terecht in .. de Fabelachtige Riddertijd! Daar stuit hij tussen de pratende meubels, de geheime doorgangen en de tovenaarsleerlingen op een eeuwenoude schatkaart. Dapper gaat hij op zoek naar de schat, maar daarvoor zal hij wirwarrige zwarte wouden moeten doorkruisen en vervelende vijanden moeten verslaan. Gelukkig krijgt hij hulp van de fabelfantastische Ridders van de Orde der Salamanders!

Wanneer Geronimo samen met het team van De Wakkere Muis de primeur krijgt om op alle vlakken te helpen bij de grote opening van het Middeleeuwen Museum van Rokford, valt hij in slaap in de donkere gangenstelsels.
Hij wordt wakker in Slot Smeerkaas; een magisch, mysterieus en avontuurlijk Toverslot, waarin meubels kunnen praten. De meubels vertellen hem dat de Grote Salamanderdag bijna begint en dat Geronimo alles moet organiseren. Hij moet de muziek regelen, een buffet organiseren, de versieringen ophangen en een podium voor de muzikanten en het slotbetoog maken. Geronimo heeft geen idee hoe hij dit allemaal voor elkaar moet krijgen.

Tot zijn grote verbazing is hij niet het enige lid van de Stilton-familie die aanwezig is op Slot Smeerkaas: ook zijn zus Thea, neef Klem, neefje Benjamin en nichtje Keetje zijn aanwezig en kennelijk al helemaal ingeburgerd. Ze bieden aan hem te helpen met het voorbereiden van het grote feest en het lijkt te vlotten, totdat Geronimo op een schatkaart stuit.
Geronimo toont de tovenaar Merletto de schatkaart, die gelijk de Ridders van de Orde der Salamanders bij elkaar roept. Zij vertellen Geronimo dat de kaart hen kan leiden naar een honderden jaren oude kaas met magische krachten. Uiteraard is het weer aan Geronimo om deze schat – naast al zijn andere taken – te zoeken. Samen met Benjamin, Keetje, Lady Sally, Lady Thea en Sir Lammelot begint hij aan een ridderreusachtig avontuur.
De reis gaat voorspoedig, totdat ze door sabotage verdwalen in de Dolle Dwaaltuin; een doolhof waar naar geruchten nog nooit iemand levend is uitgekomen…

Het Toverslot is alweer het 80ste boek in de Stilton-reeks en is geschikt voor kinderen van 7 tot 9 jaar.
Wederom een spannend avontuur vol magie en bijzondere personages, zoals de pratende meubels en de Salamander met zijn wijze uitspraken waar jong en oud wat van kan leren. Ook de schat is typisch iets wat je alleen kan verwachten bij de grappige Stilton boeken; een magische oude kaas!
Wat vaak terugkomt in deze boeken; Als Geronimo zegt dat iets meevalt, dan weet je dat er iets staat te gebeuren! Dat zie je ook in dit boek weer terug.

In Het Toverslot gaat het om vertrouwen, familie, samenwerken en doorzettingsvermogen. Dit allemaal verpakt in een magische setting, met mooie vrolijke illustraties en veel gebruik van bijzondere lettertypes. De illustraties – vooral de illustraties die een volledige scene beschrijven – zijn hilarisch en je krijgt als lezer vaak een zoekopdrachtje tussendoor, erg leuk voor de jonge lezers! Het verhaal zelf heeft ook een hoog stuntel niveau, maar ik denk dat de charme van het personage Geronimo juist met name wordt versterkt door deze kinderlijke klunzigheid.

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 9789085925255
Pagina’s: 189
Prijs: €10,95

[bol_product_links block_id=”bol_5d0d229fc2ec3_selected-products” products=”9200000108255346″ name=”Het Toverslot (80)– Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.