Het verhaal van Mademoiselle Oiseau – Andrea De La Barre De Nanteuill -Met bijzondere illustraties van Lovisa Burfitt

Gepubliceerd op

resizeimage

Op de bovenste verdieping van een mooi oud Parijs’ appartementsgebouw in de Avenue des Temps Perdus woont Mademoiselle Oiseau – een excentrieke en raadselachtige dame met een grote passie voor bijzondere kleding, pluimen en parelsnoeren.

 Haar hele appartement zit vol katten en vrij vliegende vogels. Isabella is het negenjarige meisje dat in het appartement onder Mademoiselle Oiseau woont. Ze is zo onopvallend dat ze vrijwel onzichtbaar is. Op een dag drukt Isabella in de lift per ongeluk op de verkeerde knop. Ze heeft het niet eens door totdat ze haar sleutel in het slot steekt en Mademoiselle Oiseau de deur opent. Wanneer ze elkaar ontmoeten ontstaat er een prachtige vriendschap. Ze brengen hun vrije momenten met elkaar door en verkennen de daktuin van Mademoiselle Oiseau, evenals haar appartement vol mysterieuze kleedkamers. Na een tijdje groeit Isabella uit tot een veel moediger, zelfverzekerder meisje.

Mademoiselle Oiseau komt eigenlijk nooit buiten, haar boodschapjes doet ze door haar trouwste poes, Señorita Chachacha, een mandje met een lijstje mee te geven en erop uit te sturen. Niemand kent de dame echt en de wildste verhalen doen de rondte. Op de verdieping onder Mademoiselle Oiseau woont Isabella Artioli, een negen jarig meisje dat bijna onzichtbaar is omdat alles aan haar grijs is. Haar hele ik is eenzaam en alleen, één groot hol donker gat, niemand ziet haar en ze zal altijd alleen rond blijven slenterend door de straten van Parijs. Wanneer Isabelle in haar gedachten verzonken de verkeerde verdieping neemt bij de deur van Mademoiselle Oiseau staat en die probeer te openen, wat natuurlijk niet lukt, dán begint dit magische verhaal pas echt. Mademoiselle Oiseau is een echte katten dame, ze heeft tientallen katten en ook behoorlijk aantal vogels. De dingen die Isabelle met Mademoiselle beleeft zijn op zijn zachtst gezegd bijzonder maar vaker nog behoorlijk vreemd. Maar het belangrijkste aan deze ontmoeting met Mademoiselle Oiseau is dat Isabelle voor het eerst het gevoel heeft dat ze leeft en gezien wordt… maar ook dat alles en droom is. De tijd zal het leren.

Een prachtig boek met ontzettende mooie schilderingen/aquarellen erin, deze brengen het boek echt tot leven en maken je blij(althans mij wel). LEES niet alleen dit verhaal maar KIJK naar de prachtige schilderingen/aquarellen en lees tussen de regels door want dáár vind je de mooiste dingen en de wijste lessen. Een mooi en lief verhaal over de vriendschap die ontstaat tussen een klein jong eenzaam en onzichtbaar meisje en een beetje wereldvreemde dame op leeftijd. Dit verhaal neemt je mee op avontuur op een héle mooie bijzondere maar af en toe ook vreemde manier. Erg fijn geschreven en leest daarom erg vlot weg (waardoor je helaas veel te snel bij de laatste bladzijde bent)

Uitgeverij: Unieboek spectrum – Van Goor
ISBN: 9789000356423
Pagina’s: 140
Prijs: € 17,99

[bol_product_links block_id=”bol_59cce7022233a_selected-products” products=”9200000075752463,9200000075789136″ name=”Het verhaal van Mademoiselle Oiseau – Andrea De La Barre De Nanteuill” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.