Hex & Co I – SOS fabelwezens – Esther van Lieshout

Gepubliceerd op

9789401444620

Een raadselachtig teken, een geheime organisatie, een serie mysterieuze ontvoeringen, en…
het Duister van de Nacht.

Op een ochtend wordt Kat wakker met een vreemd teken op haar arm. Ineens verandert alles: de postbode is een centaur en er loopt een elf rond in de supermarkt. Kat ontdekt dat ze een Hex is: iemand die fabelwezens kan zien. Ze wordt ingelijfd bij het BOF, een geheime overheidsorganisatie die ervoor zorgt dat fabelwezens verborgen blijven. Wanneer er drie elfen op geheimzinnige wijze worden ontvoerd, gaat het BOF op onderzoek uit. Maar met ieder spoor wordt het mysterie groter.

foto-3

“Als je leeft in angst, leef je maar half”.

Kat woont samen met haar vader Henry, die schrijver is van fantasy verhalen. Haar moeder was toen Kat nog jong was, bij een ongeluk om het leven gekomen. Als Kat na een onrustige nacht wakker wordt, met een hele erge jeuk aan haar arm, ziet ze dat er een teken in de vorm van een oog op haar arm staat. En of dat nog niet vreemd genoeg is, ontdekt ze ook dat hun postbode, meneer Draver ineens een centaur is geworden. Haar verbazing is helemaal compleet als ze een brief van de notaris ontvangt, dat haar oudoom heer Alastar Penroos onverwachts is overleden. En zij zijn enige familielid is en hij haar zijn landhuis Woestballing en al zijn bezittingen nalaat. Het landhuis is echt prachtig, het lijkt wel een kasteel, maar het kon hier en daar wel wat onderhoud gebruiken. Er waren voor- en nadelen aan het huis, zo was er geen centrale verwarming wat inhield ook geen elektriciteit, dus geen internet. Maar er werd wel weer thuisonderwijs gegeven, wat inhield dat Kat niet naar school hoefde. Bij de notaris Scrivener Womper (een elf) moest Kat een document tekenen zonder dat ze wist wat erin stond en dat alle antwoorden die ze nu had op het landgoed Woestballing te vinden waren. Kat wist dat ze dit hoe dan ook gewoon moest opvolgen.

Toen ze het personeel ontmoeten van Woestballing, wist Kat dat ze inderdaad hier antwoorden zou krijgen, tot nu toe was er al een vampier, een faun en een dwerg. Nog maar te zwijgen over de naam van haar leraar “Niemand weet het”, Kat was heel erg benieuwd wat voor fabelwezen dat was. Als Madame Mopsa Kat uitleg geeft, dat ze via de spiegels iedereen in het landgoed kan bereiken, blijkt er dus wel iets van een communicatiesysteem te zijn op het landhuis. Maar Kat voelt dat er meer is, wat iedereen maar geheimzinnig voor haar achterhoudt. Maar ze kan niets vragen door de zwijgplicht die ze heeft gekregen en met wie ze wat kan bespreken is haar ook niet echt duidelijk. Een ding was zeker, ze mocht hoe dan ook wat ze wist, niet met “een mens” delen. Als ze een brief via de notaris van Alaster zelf krijgt, wordt er duidelijk dat zij in de bloedlijn van de Hex geboren is. Ze hoort ook dat haar familie al generaties lang deelneemt aan de organisatie die BOF heet, Bewakings- en Opsporingsdienst Fabelwezens, ook wel genaamd Hex en Co. Maar als ze meegaat op haar eerste missie gaat er het nodige mis en staat ze oog in oog met Takkewijven. Ondanks dat ze heel erg geschrokken is van alles, is het ook wel allemaal heel erg spannend, maar of Kat geschikt is om een Hex te zijn? Ze weet het niet… als dat maar goed komt…

19120723_1475214102540191_7279830714722287616_n

Allereerst wil ik mijn complimenten geven aan Marieke Nelissen, wat een schitterende Illustraties staan er in dit boek. Sluiten precies aan op het verhaal. Het is een heerlijk fantasierijk verhaal wat je meeneemt naar de magische wereld van Hexen en fabelwezens. Er zitten hele leuke en grappige stukken in, maar ook hele spannende, waarvan je zo snel mogelijk wil weten hoe ze aflopen, sterker ik denk dat de meesten lezers de BOF wel willen meehelpen. Wie zou nou niet in de wereld van Kat willen leven? In het best oude landhuis blijken de meest moderne magische materialen te staan die de BOF met hun missies gaan helpen. Als je de wereld van Kat geproefd hebt, kan je waarschijnlijk net als ik, niet wachten tot deel 2 uitkomt. Voor alle jonge maar ook voor alle oudere liefhebbers van de fantasiewereld, is dit een boek dat je gelezen of voorgelezen moet hebben.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9 789401 444620
Aantal pagina’s: 288
Prijs: € 14,99

[bol_product_links block_id=”bol_59cce800e29e2_selected-products” products=”9200000075963521″ name=”Hex & Co I – SOS fabelwezens – Esther van Lieshout” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.