Kleur en zoekboek – Freya Hartas

Gepubliceerd op

Beer en zijn vrienden in het Bijzondere Bos hebben de harten veroverd van talloze kinderen.

Nu kunnen ze niet alleen genieten van de boeken, maar ook zelf aan de slag in dit vrolijke kleur- en zoekboek.

Versier het bos zoveel je wilt, speel met Beers vrienden en kijk of je alles en iedereen kunt ontdekken op de rijk geïllustreerde pagina’s die je makkelijk uit dit boek kunt halen om aan de muur van je kamer te hangen!

Dit boek is een zoektocht vol beren, herten, konijntjes, vosjes en wat al niet meer. Je moet in dit geweldig zoek- en kleurboek op zoek naar de items, dieren of dingen die benoemd worden, wat je daarna met de kleurplaten doet mag je helemaal zelf weten.

In dit kleur en zoekboek van het bijzondere bos van beer, moet je op zoek naar de dingetjes die aan de zij- boven of onderkant zijn geschreven en die kleur je in. Daarna mag je doen wat je wilt met de kleurplaat, je kunt doen zoals Bodi (mijn dochter van 3) ik gewoon echt alles inkleuren, of je kunt het alleen bij die items laten die je moet inkleuren.Wat zo ontzettend leuk is aan boeken als dit, is dat je je niet alleen als kind kunt vermaken, maar ik als volwassene ook. Ik kom helemaal tot rust als ik gedurende de dag of nadat de kinderen op bed liggen, de voorwerpen of dieren aan het zoeken en aan het inkleuren ben. Vaak rust er de foutieve aanname op kleurboeken dat kleurboeken alleen voor kinderen zijn, maar bij dit kleurboek moet je als volwassene soms ook even je best doen om alles te vinden, en dat maakt het extra leuk. Wat ook heel slim en handig gedaan is, is dat de achterkant van het boek (de omslag) ontzettend dik gemaakt is zodat je een goede ondergrond hebt om op te kleuren. Het enige nadeel dat ik kan verzinnen, is dat ik met zoveel dezelfde gekleurde dieren op raak aan ideeën voor welke kleur ik moet kiezen om het nog enigszins leuk te maken. Een beer, hert, eekhoorn, uil en een vos zijn allemaal bruin of bruinrood, en ik vind het erg saai om dan alles in diezelfde kleur te moeten doen, dus dan ga ik andere kleuren verzinnen. Heel veel detail betekend dus heel veel verschillende kleuren, en mijn variatie raakte een beetje op. In eerste instantie toen ik het boek binnen kreeg dacht ik ‘hm rare keuze voor een kleurboek om voor beige kleur voor de bladzijden te kiezen’ maar nu ik zo driftig aan het kleuren ben is dat echt wel fijn voor je ogen omdat het een rustiger kleur is dan wit. Ik vind dit echt een geweldig kleurboek, voor mezelf maar ook om cadeau te doen. Ik benoemde al eerder dat ik deze plaat samen met Bodi mijn dochtertje van drie heb gemaakt, en er is niks meer bijzonder dan dit samen te doen. Het feit wil namelijk dat kinderen niet kijken naar ‘hoe iets hoort’ maar gewoon kleuren op gevoel, voor mij als volwassene betekent dat dus loslaten van hoe ik denk dat het moet, en dat is echt een bevrijding. Dus ik raad iedereen die dit boek koopt of cadeau krijgt om het in z’n geheel of gedeeltelijk samen met een kind te doen en echt te genieten in plaats van te stressen over hoe het zou ‘moeten’ zijn.

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047716037
Pagina’s: 40
Prijs: € 14,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.