Lemony Snickets afschuwelijke verhalen Deel4 – Het verderfelijke vierde boek – Lemony Snicket

Gepubliceerd op

9200000095119897

De reeks Lemony Snickets afschuwelijke avonturen vertelt de belevenissen van de weeskinderen Violet, Claus en Roosje Baudelaire, die na een brand hun ouders zijn verloren. De kinderen hebben het niet gemakkelijk. De verwaande Graaf Olaf, die steeds in een nieuwe vermomming opduikt, bedenkt honderden een sluwe listen om het familiefortuin van de kinderen te bemachtigen. Slagen Violet, Claus en Roosje erin uit zijn klauwen te blijven?

In Het verderfelijke vierde boek worden Violet, Claus en Sunny naar een houtzagerij gestuurd, waar hen alleen maar ellende en rampspoed wacht. Dit boek gaat over angstaanjagende machines, hypnose en een man met een rookwolk waar je een hoofd zou verwachten.

Prutseradeel, daar gaan de Beaudelaire wezen dit keer naar toe, daar woont hun nieuwe voogd. Erg veelbelovend ziet het er niet uit, het is een grauw doods en erg naar landschap om te zien en dat beloofd nooit veel goeds in een verhaal als dit. En helaas krijgen de kinderen wéér gelijk en dat weten ze al vanaf de seconde dat de prutseradeel in lopen. Er gaan bepaalde dingen opvallen, eigenlijk meteen al na aankomst, waardoor ze weten dat graaf Olaf wéér in de buurt is maar zich nog niet laat zien. De kinderen moeten werken in de goed geluk houtzagerij waar hun nieuwe voogd de baas is. Wanneer Claus terug komt na een bezoek aan de ‘opticien’ is hij niet meer zichzelf, hij herkent z’n zusjes niet en zegt alleen nog maar ‘ja meneer’, wat is er toch met hem aan de hand? Het extra piekeren van de meisjes wijst niets meer uit dan wat ze al wisten, graaf Olaf is in de buurt. Wanneer de meisjes het zat zijn en in gesprek willen met Meneer gaat het helemaal fout. Zal dit dan echt het laatste boek worden met de Beaudelaire wezen omdat het dit keer echt fout is gegaan en graaf Olaf ze dan toch echt te pakken heeft deze keer?

Weer een echt Lemony Snicket verhaal, ongekend bizar en altijd spannend. Het grappige van deze boeken is dat het natuurlijk geen geheim is dat graaf Olaf wéér op de loer ligt en zeker weten weer in beeld komt maar je denkt tegen beter weten in toch altijd ‘misschien komt hij nu niet en hebben de kinderen hun plek gevonden’. Dat is best knap omdat je wéét dat hij komt en de schrijver je de hoop weet te geven dat het niet zo is, ook al laat hij niets aan het toeval over door meteen op de eerste bladzijde al te vertellen wat je te wachten staat. De cover is weer ontzettend mooi, geeft weer echt het verhaal weer en zegt genoeg. Elke keer dat ik deze boeken lees krijg ik de neiging om zelf uit het raam te kijken of er geen gevaarlijke graaf in mijn bosjes ligt, je krijgt er zelf een onbestemd gevoel van en dan weet je dat een verhaal goed verteld word. Elke keer weer een nachtmerrie om te lezen maar je wilt het niet missen omdat de Beaudelaire wezen je elke keer weer zo weten te raken.

Uitgeverij: Lanoo
ISBN: 9789401455589
Pagina’s: 182
Prijs: € 12,50

[bol_product_links block_id=”bol_5ba4d928b816d_selected-products” products=”9200000095119897″ name=”Lemony Snicket” sub_id=”het verderfelijke vierde boek” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.