Oerknagers: Blozosaurus zoekt huis – Geronimo Stilton – Met oerleuke glow in the dark dino’s cadeau!

Gepubliceerd op

Oei, Rotsfort schudt op zijn grondvesten; de ene aardbeving volgt de andere op! Wat is er aan de poot? De inwoners snappen er geen oerbal van.
Zoals gewoonlijk wil Thea er het fijne van weten, dus gaat ze samen met Geronimo, Klem, oma Wervelwind en huisdino Luimpje met de metrosaurups de diepte in. Brrr… ondergronds? In donkere tunnels en grotten? Geronimo staat niet te springen. Maar dan, na keiveel angsten te hebben doorstaan, ontdekken ze wat er daarbeneden wél staat te springen…

Geronimo valt uit zijn bed door een aardbeving. Hij is van plan een mooi artikel te schrijven voor zijn krant Rotsforts Rumoer, als Thea zich plotseling in het avontuur wil storten om het mysterie van de aardbevingen op te lossen.
Geronimo ziet het zoals altijd niet zitten, maar hij doet alsnog mee met haar zoektocht. Als de vulkaan blijkt te slapen en boven de grond alles in orde is, beseft Geronimo dat ze hun zoektocht moeten vervolgen in het ondergrondse metrostelsel van de metrosaurups. Gelukkig zijn ze niet alleen en willen een aantal familieleden hen helpen bij hun zoektocht.

Na een afschuwelijke rit met de metrosaurups stappen Geronimo, Thea, oma Wervelwind, Klem en huisdino Luimpje uit in de diepste gedeelte van de tunnels. Luimpje leidt hen naar een groot ondergronds meer. Dit meer is onderdeel van een volledig kleurrijke wereld, verstopt onder het aardoppervlakte.
Maar wanneer een volgende aardbeving hun enige uitweg laat instorten, zitten Thea, Geronimo, Klem, Luimpje en oma opgesloten onder de grond. Ze proberen een uitweg te vinden, terwijl ze achtervolgd worden door muizenvleesetende planten en prehistorische vleermuizen (die ook graag muizenvlees eten). Alsof dit nog niet erg genoeg is blijven de aardbevingen elkaar maar opvolgen.

Surfend op granieten plafondplaten weet de groep te ontsnappen, waarna ze terecht komen in de allermooiste en grootste grot van de oerwereld. Deze geheime ondergrondse wereld heeft wel hele bijzondere inwoners; immens grote, brede dino’s die met hun rug bijna het torenhoge plafond raken. Zijn zij de sleutel van het aardbeving mysterie?

Blozosaurus zoekt huis is een spannend, mysterieus avontuur met een hartverwarmend einde. Het heeft een terugblik naar de jeugd van Geronimo en een aantal wijze lessen voor de lezer. De kracht van vriendschap tussen knager en dier staat centraal in het hele verhaal.
De laatste twee pagina tellende illustratie is de kers op de taart van dit spannende prehistorische verhaal vol dino’s.

De oerknagers-serie speelt zich af in het prehistorische Rotsfort, waar Geronimo en zijn familie leven, maar dan als Geronimo Stilstone geheel in oerknager-stijl.
Het oertijd thema is – zoals we van de Stilton-boeken gewend zijn – tot in de puntjes geperfectioneerd; namen, plaatsen, gezegdes, uitspraken, zelfs voedsel (oerpepertjes, besfossielen, etc.) en vervoer (metrosaurups). Op deze manier waant de jonge lezer, van 7 tot 9 jaar, zich echt in de oertijd tijdens het lezen van dit boek. Erg leuk, creatief en vernieuwend.
De illustraties zijn vrolijk en speels, vooral de flora en fauna zijn mooi en kleurrijk weergegeven. De twee pagina’s tellende illustratie van de metrosaurups vinden wij de topper van dit hele boek.

Een leuke extra; bij Blozosaurus zoekt huis krijg je glow in the dark dino’s (en bevestigingsmateriaal) kado, zodat je dino-avontuur na het lezen van dit boek gewoon door kan gaan. Een leuke extra!

ISBN: 978-90-859-2481-4
Uitgeverij: De Wakkere Muis
Pagina’s: 128
Prijs: €10,95

[bol_product_links block_id=”bol_5d4c139e47ab1_selected-products” products=”9200000104058176″ name=”Blozosaurus zoekt huis – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.