Origin serie 1 -The Darkest Star – Jennifer L. Armentrout

Gepubliceerd op

Het is alweer vier jaar geleden dat de mensheid de oorlog tegen de aliens won. Het leven van de zeventienjarige Evie is back to normal, maar dan ontmoet ze Luc. Hij is arrogant, onaardig én buitenaards knap. Bovendien is hij geen gewone Luxen, maar een Origin. Nóg machtiger, nóg invloedrijker, nóg gevaarlijker. Evie wordt gek als Luc, overal opduikt: in de buurt van haar vrienden, op school en zelfs bij haar thuis. Eén voordeel heeft het wel. Op Evie´s school worden meerdere meisjes op mysterieuze wijze vermoord, maar bij Luc is zij veilig. Of toch niet?

Vier jaar geleden had een grote invasie plaats gevonden, drie procent van de wereldbevolking had het niet overleefd, 220 miljoen mensen. De goede Luxen hadden zich zo langzamerhand in onze maatschappij geïntegreerd. Zo ook in Foretoken, een uitgaanstent waarvan bekend was dat er ook Luxen kwamen. Evie was daar samen met Heidi. De mensheid had verschillende middelen uitgevonden, zodat de Luxen hun geen kwaad konden doen. Het was ook in Foretoken dat Evie, Luc voor het eerst zag. Ze was met haar vriendin Heidi mee, die daar had afgesproken met haar nieuwe vriendin. Clyde de portier die hun had binnengelaten, kwam op Evie afgelopen. Evie ging er gelijk vanuit dat hij hun vervalste legitimatiebewijs had ontdekt, maar Clyde bracht Evie naar Luc. Het gesprek wat toen volgde, maakte het dat Evie eerder dacht dat Luc een enorme eikel was dan een knappe gast. Maar toen er geschreeuw kwam, trok Luc Evie mee een bezemkast in. Het was een inval, waarbij ze op zoek waren naar ongeregistreerde Luxen. Evie was heel erg bezorgd om Heidi en wilde terug, maar Luc zei dat ze via de wc moest ontsnappen. In een flits ziet ze agenten met pulsgeweren op zoek, maar ze weet gelukkig de club via de achteruitgang te verlaten. Eenmaal bij Heidi thuis, ontdekt ze dat haar mobiel nog in de club ligt. Haar moeder mocht echt totaal niet weten dat ze daar was geweest, dus besloot ze de volgende ochtend terug te gaan. Bij de ingang gaf haar instinct al aan dat ze weg moest rennen, maar toch gaat ze met een enorm angstgevoel naar binnen. Het plan was mobiel ophalen en naar huis, maar ze kwam in een situatie terecht waarbij dat geen optie was. Evie wist niet wat ze van Luc moest denken, of hij kon een knal krijgen, of haar hersens haperde in verband met zijn knapheid. Gelukkig komt Daemon de club binnen en als Evie hem de situatie uitlegt, geeft Luc haar uiteindelijk haar mobiel terug. Alleen moet ze wel beloven dat ze niets van wat ze gezien had aan iemand doorverteld. Als een andere vriendin April haar later die dag belt met de mededeling dat Colleen vermist is en ze haar spullen in een steeg hadden gevonden, neemt de schrik bij Evie toe, zij was ook die avond in dat bewuste steegje. Evie had tijdelijk even genoeg van die club. En om haar gedachten op wat anders te zetten, besloten haar moeder en zij dat ze de rest van de dag er een pyjamadag van zouden maken. Maar als dan ineens het binnenslot van buiten uit wordt open gemaakt, staat nog geen moment later haar moeder met een geweer gericht op de inbreker. Het is hier waar Evie als aan de grond genageld staat, zodra zowel haar moeder als de inbreker elkaar bij naam begroeten. Waar kon haar moeder Luc van, wat kwam hij hier in godsnaam doen en waarom hield ze nog steeds het geweer gericht op hem?….

“The Darkest Star’ is het eerste deel van de spannende trilogie in de Origin-serie. Jennifer’s vertrouwde humor en spannende acties, die het verhaal weer gelijk op zijn kop zetten, brengen je weer terug in de vertrouwde wereld die we kennen van de Luxen. Alleen deze keer zien we het vanaf Luc, een Origin zijn kant en natuurlijk die van Evie. Ook hier is er weer de heerlijke haat-liefde relatie met de sarcastische opmerkingen. Wat oude personages van de Luxen passeren heel even de revue, wat als vertrouwd voelt. Overigens is de Origin-serie los te lezen van de LUX-serie, al zou ik iedereen aanraden om eerst de LUX-serie te lezen. Deze was al verslavend, maar het eerste deel van de Origin is nog verslavender en van mij mogen er nog veel meer vervolgen komen. Jennifer is het weer gelukt om een meesterlijke serie voor alle fantasy-fans te schrijven, die al verslaafd waren aan de Luxen.  Deel twee “The Burning Shadow” komt in oktober 2019 uit.

Uitgeverij: Zomer en Keuning
ISBN: 9789401915854
Aantal pagina’s: 416
Prijs: € 18,00

[bol_product_links block_id=”bol_5d526cda48510_selected-products” products=”9200000107853874,9200000109121563″ name=”The Darkest Star” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.