Onder de grond/Onder water – Aleksandra Mizielinska en David Mizielinski

Gepubliceerd op

Onder de grond onder water

Aleksandra Mizielinska en David Mizielinski nemen je mee diep onder de grond en onder water naar indrukwekkende plekken waar geen mens ooit is geweest.
Twee boeken in één: de ene helft van het boek speelt zich af onder de grond, als je het boek omdraait ben je onder water.
Kom alles te weten over grotten, mijnen, dieren die leven onder de grond, vulkanen, duikboten, loopgraven, tunnels, fossielen en zoveel meer.

Dit werkelijk schitterend vormgegeven boek bestaat eigenlijk uit twee boeken. In het ene boek, Onder de grond, leer je van alles over bijvoorbeeld wormen, mieren en allerlei andere dieren, insecten en organismen die onder de grond leven. Maar je ziet ook hoe lang wortels van planten kunnen worden (veel langer dan je had gedacht), welke onzichtbare buizen en kabels er onder de grond lopen en zo zijn er nog veel meer interessante en leuke weetjes om te bekijken. Wist je bijvoorbeeld dat er ondergrondse grotten bestaan? En weet jij hoe je een ondergrondse tunnel moet graven zonder dat alles instort? Hoe ziet een fossiel van een dinosaurus eruit? Al deze onderwerpen (en nog véél meer) hebben te maken met het leven onder de grond.

Het andere deel, Onder water, is net zo prachtig en aansprekend als het eerste deel. Het neemt je mee naar de diepste diepte van de zee en de oceaan. Je ziet er schitterende, maar soms ook enge vissoorten, je ontmoet er de Reuzen van de zee, je komt langs hele mooie koraalriffen, en je leert wat Druk onder water is. En weet jij waarom iets wel of niet drijft? En weet jij dat er heel, heel lang geleden ook al duikers waren die bijvoorbeeld goud uit gezonken schepen gingen halen. Maar hoe deden ze dat dan?
Al deze vragen komen aan de orde en ze leveren prachtige illustraties op. Stuk voor stuk adembenemende bladzijden die elk nieuwsgierig kind graag wil bekijken. En ik kan me zo voorstellen dat het niet bij kinderen blijft. Ook volwassenen zullen genieten van dit dubbele boek. Wat is er fijner dan zo’n boek vol aansprekende tekeningen die vergezeld gaan van teksten waarin allerlei weetjes en feiten op een speelse manier worden uitgelegd, samen met je kind te lezen?

Ik weet nog in welk boek ik als kind kon verdwalen, kon opgaan in het verhaal, er deel van uitmaken, kortom welk boek ik echt fantastisch vond.
Zo zijn er vele volwassenen die nooit vergeten zijn welk boek voor hen het meest indrukwekkend of het leukst was toen ze zelf kind waren.
Ik weet zeker dat het wonderschone Onder de grond/Onder water ook een boek is dat niet snel vergeten zal worden.

Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401426275
Pagina’s: 100
Prijs: €19,99

[bol_product_links block_id=”bol_569006a9842c5_selected-products” products=”9200000040686516″ name=”Onder de grond/Onder water – Aleksandra Mizielinska en David Mizielinski” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.