Reis door de tijd 7 – Geronimo Stilton (met 3D-bril)

Gepubliceerd op

Keizer Kattenklauw III staat op het punt om Muizeneiland de oorlog te verklaren! Daarom stuurt professor Volt ons op een nieuwe reis door de tijd, waarbij we op zoek gaan naar het geheim van de vrede. Hoe zorgden ze er in het verleden voor dat er geen oorlog uitbrak en dat de vrede bewaard bleef?
Om daar achter te komen brengen we eerst een bezoek aan het mysterieuze rijk van Atlantis en daarna reizen we meteen door naar de geheimzinnige stenen cirkel van Stonehenge…
Om onze missie tot een goed einde te brengen, gaan we ten slotte ook nog eens naar de toekomst! Ik beloof je: het wordt een gi-ga-gave ontdekkingstocht!

Geronimo, Benjamin, Thea, Klem en Pandora bezoeken op het eiland Bimini professor Ampére Volt in zijn gi-ga-geheime werkplaats die vermomd is als Mega-Octopus. Volt wil koste wat kost voorkomen dat de piratenkatten een oorlog beginnen en wil daarom samen met hen en zijn nichtje Lot leren van het verleden.
Met een kleinere variant van zijn werkplaats, de Mini-Octopus genoemd, gaan ze als eerste naar Atlantis, gezien Atlantis na een verloren oorlog ten onder is gegaan. In Poseidonis, de hoofdstad van Atlantis, weten ze het leven te redden van de koningin en redden daarmee Atlantis van de ondergang.

Daarna bezoeken ze Stonehenge, waar ze van alles leren over de Keltische gewoontes en waar de druïde Raadselix een stoere man probeert te maken van de bangerik Stilton. Stilton weet met de kracht van de lach een oorlog te voorkomen, maar of dat genoeg is om de piratenkatten tegen te houden?
Ten slotte bezoeken ze vol spanning het futuristische Rokford, waar ze zullen ontdekken of ze wel of niet een oorlog hebben voorkomen.

In Reis door de tijd 7 wordt je kind meegenomen naar het Oude Griekenland, ten tijde van Plato, het mysterieuze Atlantis, Stonehenge en Rokford in de toekomst. Kortom; het verleden, het heden en de toekomst allemaal in één spannende dikke pil van maar liefst 352 pagina’s.
Het is altijd lachen met de stuntelige Geronimo en nu is er nog een stuntelig personage bij, namelijk het nichtje van professor Volt; de knagerin Dromelot Volt.

Reis door de tijd 7 is alweer het zevende deel in de succesvolle tijdreis-reeks van Geronimo Stilton en valt gelijk op door zijn prachtige cover, die dankzij het holografische papier een echte blikvanger is. Het bijzondere van deze serie is dat ze kinderen van alles leren, van oude en nieuwe gebruiken en diverse talen tot hoe de mensen er vroeger uitzagen en de klederdracht van toen. Voor kinderen met een slechte of korte concentratie is deze reeks echt een uitkomst, omdat het – zoals de meeste Stilton boeken – avontuur afwisselt met opdrachtjes, prachtige (3D-prenten) waarbij ze hun brilletje moeten opzetten, recepten, spelletjes en alles wat je nodig hebt om het avontuur nog levendiger te maken. Er zit zelfs wat filosofie van Plato verwerkt in Reis door de tijd 7.

Wederom zit het verhaal vol nieuwe snufjes van professor Volt, zoals het feit dat de Mini-Octopus kan transformeren in een kleine ring en heeft hun kleding de meest bizarre technische snufjes. Ook thuis kun je aan de slag; kinderen leren stap-voor-stap om hun eigen Griekse kostuum te maken. Erg leuk zijn de mysteries die de lezer zelf moet oplossen, want op deze manier blijft een geschiedenisles ook veel beter hangen. Daarnaast kunnen ze zich echt verliezen in de prachtige illustraties, soms twee pagina’s groot en vol kleine details. Het leukste is de geïllustreerde pagina met de ’10 angstaanjagende houdingen van Geronimo’.

Reis door de tijd 7 maakt geschiedenis leuk en is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 978-90-859-2297-1
Pagina’s: 352
Prijs: €25,50

[bol_product_links block_id=”bol_5dc46e9b39c84_selected-products” products=”9200000036494836″ name=”Reis door de tijd 7 – Geronimo Stilton (met 3D-bril)” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.