Sherlock Holmes, meesterspeurder – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

9789085923664

ARTHUR CONAN DOYLE
Diefstal, roof, oplichting en andere duistere zaken: Sherlock Holmes helpt je uit de nood!
Met zijn messcherpe blik en zijn onovertroffen manier van denken weet ’s werelds beste en meest beroemde detective iedere misdaad op te lossen, hoe ingewikkeld die ook lijkt. Samen met zijn trouwe assistent Watson staat Holmes klaar voor iedereen die zijn hulp nodig heeft!

De beroemdste detective van heel Engeland wordt ingehuurd om diverse mysterieuze zaken op te lossen en dieven achter slot en grendel te stoppen. In dit boek volgen we Sherlock terwijl hij drie zaken weet op te lossen, met de hulp van zijn beste vriend en assistent Watson.
Op een dag wordt Sherlock ingeschakeld door Jabez Wilson. Een knager die als lid van de mysterieuze Rode Haren Club goed werd betaald voor het overschrijven van de encyclopedie. Hier had hij op zich geen problemen mee, totdat het bedrijf zomaar ineens spoorloos verdween en zelfs nooit bleek te hebben bestaan. Dit roept veel vragen op bij Wilson; was hij lid van een criminele organisatie? Sherlock weet door zijn getrainde oog voor detail al snel wat bruikbare ontdekkingen te doen en weet Wilson’s assistente op heterdaad te betrappen bij een diefstal.

Na deze succesvol opgeloste zaak word hij ingeschakeld door zijn buurman. De knager vond een hoed en een gans, en een dag later bleek er in het stro onder de gans de gestolen diamant van de gravin van Morcar te liggen. Is de eigenaar van de gans – de mysterieuze Henry Baker – de dief of zit de vork anders in de kaas? Ook dit keer weet Holmes met enig speurwerk de ware dief erbij te lappen, zodat de knager die al zeven jaar onterecht in de gevangenis zit eindelijk vrij komt.

Bankdirecteur Alexander Holder heeft de gouden kroon van de koningin aangenomen als onderpand voor een lening voor vijftigduizend pond en sindsdien is zijn leven één grote nachtmerrie geworden. Hij beschuldigd zijn zoon Arthur als dief van de diamanten van de kroon, maar Holmes heeft echter het volste vertrouwen in zijn onschuld. Holmes kijkt verder dan het verleden en ziet de ware dappere aard van Arthur en weet ook dit keer de ware daders te ontmaskeren. Holmes kan trots zijn op zichzelf; wederom drie zaken die hij succesvol heeft opgelost, dankzij zijn opmerkzame geest die werkelijk niets ontgaat.

Sherlock Holmes, meesterspeurder is een erg leuk en spannend verhaal voor kinderen die houden van Geronimo Stilton en zelf ook graag detective spelen. Wat mij vooral aansprak is dat door de drie afzonderlijke verhalen heen Sherlock Holmes niet alleen de mysteries weet op te lossen, maar ook dat hij tegelijk Watson (en dus ook de jonge lezers) de kneepjes van het vak leert. Tevens prikkelt de plattegrond met polaroids van de plaatsen in het onderzoek de fantasie alleen maar meer.
Wat ik ook zeker waardeer is dat er aandacht is voor achtergrondinformatie over Arthur Conan Doyle; de bedenker van het personage Sherlock Holmes.

Naast interessante en vooral vreemde en mysterieuze personages vind je uiteraard weer de prachtige illustraties en vrolijke, speelse lettertypes die het verhaal telkens weer naar een hoger niveau weten te tillen.

ISBN: 978-90-8592-366-4
Uitgeverij: De Wakkere Muis
Pagina’s: 224
Prijs: €13,95

[bol_product_links block_id=”bol_5828b6f0b1bc6_selected-products” products=”9200000060486678″ name=”Sherlock Holmes, meesterspeurder – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.