Fantasia XI, De Duistere Driemaster – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

9789085923671

In opdracht van koningin Florina gaat de Ridder zonder Vrees of Blaam de strijd aan met een mega-mysterieuze magiër die Florina van de troon wil stoten en de macht over Fantasia wil opeisen. Hij wordt geholpen door de piraten van de meedogenloze kapitein Staarthakker, die stad en land onveilig maken in hun vliegende Duistere Driemaster. Durf jij de reis aan?

Wanneer Geronimo per ongeluk in Fantasia terecht komt, wordt hij direct samen met Melisandra door kapitein Zwartkat Staarthakker ontvoerd. Staarthakker wil Melisandra hebben en laat haar constant bewaken, terwijl Geronimo de meest smerige klusjes moet doen aan boord van het vliegende schip de Duistere Driemaster. Wanneer Staarthakker door krijgt dat Geronimo een plan probeert te bedenken om samen met Melisandra te ontsnappen, gooit hij hem van boord als voer voor de haaien. Geronimo wordt echter gered van een dodelijke val door de koning van de Neuswijsmeeuwen en zijn volgelingen. Met zijn grote groep meeuwen valt hij het schip aan en redden ze Melisandra.

Eenmaal in het Kristalkasteel blijkt Geronimo’s hulp hard nodig. De Magigante; de machtigste en grootste tovenaar van Fantasia, probeert alle kostbare schatten te stelen om zoveel mogelijk macht te krijgen, zodat hij over Fantasia kan heersen. De koningin van Fantasia wil dit voorkomen, omdat dit het einde van Fantasia betekend.
Wanneer het Geronimo niet lukt om de kostbare schatten uit de handen van Zwartkat Staarthakker en zijn piraten te houden, zit er voor hem niets anders op dan naar de verblijfplaats van de Magigante te reizen om de schatten terug te halen. Gelukkig staat hij er niet alleen voor en krijgt hij hulp van de zeven regenbooglibellen, Prulletje Prulschrijver en de hermelijn Knipoogje.
Het kasteel van de Magigante is echter enorm en overal schuilt gevaar. Zal het hen lukken om de schatten uit de klauwen van deze gigantische slechterik te stelen of is het einde van Fantasia nabij?

Dit elfde deel van de Fantasia-reeks bevat zoveel geweldige extra’s: 3D beelden (en uiteraard een 3D brilletje), geurpagina’s, mysterieuze toverinkt die op warmte reageert en een stickervel. Uiteraard zijn er ook veel recepten, zoekplaatjes, liedjes en spelletjes door het verhaal verweven. Het boek sluit af met 61 pagina’s vol plezier, van grappige testjes tot creatieve knutselwerkjes en van leuke feesttips tot recepten.

Het is een dikke, zware pil met een indrukwekkende dubbelzijdige kaft, mede dankzij de zilveropdruk. Het verhaal zelf is erg spannend, maar er is ook nog ruimte voor humor en uitgebreide introductie en achtergrondinformatie van de personages, plattegronden van hun woonomstandigheden. Zoals altijd zijn de illustraties erg indrukwekkend en kleurrijk.
Ik kan geen genoeg krijgen van de geweldige Stilton uitspraken, zoals: ‘Het was kattig koud’ en ‘Zo bleek als mozzarella’.
Het blijft een wonder hoe een dergelijk melodramatisch en angstig personage toch telkens weer de dag weet te redden. Dit heeft hij natuurlijk alleen aan zijn intellectueel te danken, waardoor kinderen die ook met angsten kampen beseffen dat ze ook op andere manieren heldhaftig kunnen zijn.

Als ik aan de hand van de diverse plattegronden zie hoe ongelofelijk groot Fantasia is ben ik GI-GA-GANTISCH benieuwd naar het volgende Fantasia avontuur van de angstige, maar heldhaftige knager Geronimo.
Fantasia XI, De Duistere Driemaster is erg goed in elkaar gezet en vormgegeven en toont een indrukwekkend staaltje fantasie van de auteur van de Fantasia-reeks. We want more!

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 978-90-8592-367-1
Pagina’s: 384
Prijs: €25,95

[bol_product_links block_id=”bol_5828cdee3c844_selected-products” products=”9200000060486879″ name=”Fantasia XI, De Duistere Driemaster – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.