Tijdgeesten 1 – De magische tafel – Viktor Piñeiro

Gepubliceerd op

Pas op wie je aan tafel uitnodigt… je hebt goede en slechte gasten! Omdat hun vader graag kinderen ‘martelt’, moeten Bradi en Javi mee naar de saaiste plekken: musea en rommelmarkten! Op een dag koopt hij er een antieke tafel, die een brommend geluid maakt… Een magische tafel? Boeiend! Liever hadden Bradi en Javi een vliegende tapijt! Op school, een middeleeuws kasteel met een kerker, krijgt Bradi een vreemde opdracht: ‘Schrijf een opstel over een diner met drie gasten uit de wereldgeschiedenis!’ Maar wanneer Bradi zijn gastenlijst samenstelt, begint de tafel oorverdovend te brommen. Dan gebeurt er iets heel merkwaardigs…

Javi en Brady worden dodelijk vermoeid door hun vader, elke keer dat hij ze meeneemt naar een antiekzaak. Zo ook deze keer weer omdat ze een nieuwe tafel nodig hebben. Maar deze tafel is niet normaal, hij spint. En wanneer ze ook nog eens een geheim vakje in de tafel vinden met daarin een bijzonder iets….. dan is het hek helemaal van de spreekwoordelijke dam, want ongewild halen ze een gevaarlijke gek naar deze tijd. En dat moeten ze zien op te lossen voordat het echt verkeerd gaat. Samen met Wiki, hun vriend, gaan ze deze bijna onmogelijke strijd aan. Brady is ’the muscle’ van de drie, nergens bang voor en stoer, Javi is de kok en Wiki…sjah moeten we die naam nog uitleggen? Wiki is de encyclopedie van de drie, de slimmerik dus samen zullen ze dit eitje wel moeten kunnen maken zou je denken.

Dit boek is echt humor op en top, ja natuurlijk is het ook super spannend want er is een vreselijke gevaarlijk gek naar onze wereld gerinkeld, maar de humor klapt uit de tekst vandaan. Het verhaal laat je zelf ook lekker na- en meedenken en dat vind ik ook leuk. Ik had een bepaald ‘ding’ in het verhaal al snel door, en dan is het extra leuk als je gelijk krijgt. De cover gaat je rond de helft van het boek bekend voorkomen en dat maakt het ook leuk. En niet alleen de plaat op de cover is gaaf, ook de kleuren en hoe scherp het is gemaakt is ontzettend mooi en je blijft ernaar kijken, ik in ieder geval wel. ‘De magische tafel’ is Piñeiro zijn debuut verhaal, en als ik eerlijk mag zeggen heeft hij de lat flink hoog gelegd voor zijn vervolg, want het idee van dit verhaal is echt GE WEL DIG. Je kunt dit boek amper weg leggen zo spannend en af en toe onwerkelijk is het. Het gaat niet alleen over een magische tafel, je komt ook allerlei bekende kinderverhalen tegen wat heel tof is. Eigenlijk zijn dit dus meerdere verhalen in één verhaal als je het zo wilt omschrijven.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026157141
Pagina’s: 253
Prijs: € 15,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.