Vier knagers in het Wilde Westen – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

Thea, Klem, Ben en ik zijn in het Wilde Westen.
Het is heel erg warm. We hebben dorst.
We lopen en we lopen.
Dan zien we een bord:
Welkom in Cactus Stad (de plek waar je niet wilt zijn).
Waarom niet?
Omdat de Zwarte Schietmuizen daar de baas zijn.
Ze stelen het water van Cactus Stad!
Dat kan toch niet zomaar?

Ik raap al mijn moed bij elkaar.
Ik zeg tegen de Schietmuizen dat ze Cactus Stad met rust moeten laten.
De baas zegt dat ik eerst Boebie moet verslaan.
Ik weet niet wie Boebie is, maar ik ben niet bang!
Of toch wel?

Eenmaal in het treurige ‘Cactus Stad’ passen Thea, Klem, Ben en Geronimo zich aan en besluiten zichzelf volledig te kleden in western kledij en rijden te paard. Hun tijdelijke onderkomen is niet zo luxe als ze gewend zijn. Het is vies, vol stof, het stinkt er en naast vlooien zoemen er veel vliegen rond.

Boef Piet Platsnuit heeft het vanaf het begin af aan gemunt op Geronimo, ook al probeert deze hem te vermijden. Wanneer Geronimo – puur door geluk – hem verslaat, jaagt hij de slechterik weg uit Cactus Stad. Geronimo is de held van de stad!

Arnold Zwarte Nek, de baas van de Zwarte Schietmuizen, heeft al het water in beslag genomen. De inwoners moeten veel goud betalen voor een klein beetje water, goud dat ze niet hebben. Maar nu ze een held in hun midden hebben, vinden de inwoners dat Geronimo het voor hen moet opnemen. Zwarte Nek gaat de uitdaging graag aan en daagt Geronimo uit naar zijn huis te komen, waar hij Boebie moet verslaan.
Gelukkig besluit iedereen, zelfs Piet Platsnuit, om mee te gaan naar het huis van Zwarte Nek. Samen willen ze de stad bevrijden. Na een lange reis van drie dagen is het eindelijk zover… Geronimo’s gevecht met Boebie… de stier!

Als eerste wil ik vermelden dat er een leuke extra bij dit boek komt, namelijk decoraties voor rietjes.
Vervolgens heeft dit boek alles wat we zo leuk vinden aan de Stilton boeken; prachtige en vooral hilarische illustraties en scenes, grappige lettertypes (waarbij goed rekening is gehouden met het leesniveau van het kind) en unieke personages, denk hierbij aan Albert de Gein en Arnold Zwarte Nek.
Dit spannende avontuur is tevens een leuke manier om kinderen het één en ander bij te brengen over het Wilde Westen.

Vier knagers in het Wilde Westen bevat hilarische paardrij-pagina’s en een twee pagina lange strip van Geronimo’s reis inclusief alle bijbehorende ongelukken. De illustraties rondom Geronimo’s gevecht met Boebie zijn echt volledig Stilton op zijn best!

Geronimo raakt steeds per ongeluk in de problemen, maar weet ook door datzelfde ongeluk steeds weer de held te worden van het verhaal.
Naast dat Geronimo de held van de dag is, transformeert er tevens een boef tot held en iedereen uit het hele stadje leert samen te werken.
Het lettertype is groot en duidelijk leesbaar; sommige woorden zijn anders gekleurd of hebben een ander lettertype, maar alsnog leesbaar voor kinderen uit groep 3 en 4. Tussendoor sieren illustraties maar niet zoveel dat kinderen afgeleid raken van het lezen.

De boodschappen van Vier knagers in het Wilde Westen zijn dat je zuinig zijn met water en dat je samen altijd sterker staat dan als je er alleen voor staat.

Vier knagers in het Wilde Westen is vergelijkbaar met AVI E4 en geschikt voor stoere kinderen van 5 tot 7 jaar die van cowboys, avontuur en het Wilde Westen houden.

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 9789085923954
Pagina’s: 117
Prijs: €10,95

[bol_product_links block_id=”bol_5cae1c7073ff8_selected-products” products=”9200000080522373″ name=”Vier knagers in het Wilde Westen – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.