Waar is de kaas? – AVI Start / M3 stripverhaal – Geronimo Stilton

Gepubliceerd op

waar is de kaas?
de kaas is weg!
wie is de dief?
er is iets aan de poot hier.
maar wat?
ik zoek het uit!

Er is iets aan de poot in Rokford; alle kaas is verdwenen. Geen kaas in een stad vol muizen is natuurlijk het ergste scenario. Geronimo gaat samen met zijn neefje Ben en zus Thea op zoek naar de dief. Mart – de eigenaar van een bar – schijnt te weten wie de dief is; het is Gap. Maar als het drietal de bar van Mart betreden en zien dat daar wel kaas wordt geserveerd, weten ze dat er meer aan de hand is. Dit zaakje stinkt!
Wanneer ze stiekem na sluitingstijd de bar betreden worden ze echter gevangen genomen, voordat ze hun vondst met de politie kunnen delen. Weten ze hier nog uit te komen?

Als kinderen net beginnen te lezen, leren ze nog geen hoofdletters. Daar is goed aan gedacht; in dit boek staan helemaal geen hoofdletters, zodat je kind de letters sneller kan herkennen. Daarnaast vind je veel gekleurde woorden in dit boek; de betekenis van deze woorden staat voorin het boek vermeld.
Het korte verhaaltje zelf is 20 pagina’s lang en wisselt af tussen korte zinnetjes en grote strippagina’s met duidelijk leesbare grote letters en een paginagrootte strip of twee kleinere. Heeft je kind het verhaal uit, dan kan het nog 7 pagina’s (woord)spelletjes doen en een kleurplaat inkleuren. De oplossingen staan op hun kop onder elke puzzel, dus de kleine lezer kan gelijk controleren of hij/zij het goed heeft opgelost.

Waar is de kaas? is een dun boekje met een harde cover en veel kleurrijke prenten, vormgegeven als stripverhaal. Het is een spannend verhaal, waarbij wel rekening is gehouden met de leeftijd van de kinderen.

Net zoals bij de meeste kleuter (samen)leesboekjes, begint het met twee pagina’s waarin de woorden staan die het meest voorkomen in dit verhaal. Onder elk woord staat een illustratie en tevens een zin uit Waar is de kaas? waarop het woord terug te vinden is. Hierdoor krijgen kinderen gelijk wat zelfvertrouwen voordat ze beginnen te lezen, omdat ze de woorden en de plaatjes snel zullen herkennen.
Qua prijs zit Waar is de kaas? onder het gemiddelde bedrag dat je neertelt voor de AVI start / M3 boeken. Hierdoor is het een leuk cadeau als je je kind al vroeg kennis wil laten maken met de vrolijke Geronimo Stilton boeken.
Je kind helpt al lezend Geronimo mee het mysterie van de verdwenen kaas op te lossen en leert daarnaast het belang van delen. Iets waar kinderen van deze leeftijd juist moeite mee hebben.

Waar is de kaas? is voor kleine Geronimo Stilton fans van 4 – 6 jaar.

Uitgeverij: De Wakkere Muis
ISBN: 978-90-8592-528-6
Pagina’s: 27
Prijs: €6,95

[bol_product_links block_id=”bol_5d5b9ba5ec428_selected-products” products=”9200000108570684″ name=”waar is de kaas? – Geronimo Stilton” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.