Wish – Disney

Gepubliceerd op

In het magische koninkrijk Rosas kunnen wensen uitkomen. Als de jonge vrouw Asha op een dag een wens doet, krijgt ze hulp van Star, een echte ster. Samen met haar vrienden en haar geitje Valentino gaat Asha de confrontatie aan met de heerser van Rosas, koning Magnifico, om haar gemeenschap te redden.

Dit is het gouden boekje van Wish, het boekje gaat over de nieuwste animatie film van Disney.

Wish is een prachtig verhaal over een meisje dat onrecht wil aanpakken en dat zelf bijna met de dood moet bekopen.

Rosas is een magisch Koninkrijk, het koningen der wensen, waar wensen kunnen uitkomen. Koning Magnefico, de naam zegt het bijna al, is de koning van dit rijk en hij voelde zich oppermachtig doordat hij de macht heeft om wensen uit te laten komen. Asha wil dolgraag de leerlinge van de koning worden, en wanneer Asha op audiëntie mag komen bij de koning krijgt ze iets bijzonders te zien, de wensen. En tussen al die wensen ziet ze de wens van haar opa Sabino. Ze trekt de stoute schoenen aan en vraagt aan de koning deze uit te laten komen, maar de koning is niet van haar vrijheid gecharmeerd en laat dat duidelijk blijken. Maar wanneer Asha uit pure wanhoop een wens doet bij de wensboom keren de kansen en kan Asha misschien tóch iets doen om de wensen uit te laten komen?

Het is een mooi klein boekje met een gouden band, vandaar ook de naam. Dit is het verhaaltje dat afstamt van de nieuwste Disney film Wish, maar ik vind het dit keer te snel verteld. Ik snap het verhaaltje dan wel, maar toch voel je dat belangrijke dingen er niet in staan om het boekje klein te houden, en dat is zonde voor zo’n mooi verhaal. Nadat ik de bioscooptrailer van ‘Wish’ op Netflix heb gekeken snapte ik iets dat ik in het boekje niet snapte, de gehele essentie van het verhaal eigenlijk, en dat is dus iets dat niet heel goed in het boekje staat, en dat vind ik dan wel jammer. Het is een verhaaltje over hoop, kracht in jezelf vinden en in jezelf geloven. De illustraties van Joey Chou zijn ontzettend mooi, heel zacht maar toch heel duidelijk en fijn om naar te kijken. Elk personage is met grote liefde getekend, dat is te zien. Wanneer er iets in het verhaaltje veranderd merk je dat ook meteen in de illustraties en dat zorgt ervoor dat je jezelf helemaal kunt verliezen in het verhaaltje. Ik ga zeker de film kijken, want dit boekje zorgt er zeker wel voor dat je getriggerd word om te gaan kijken.  Een aanwinst voor tussen je ‘gouden boekjes’ collectie. Woorden die belangrijk zijn in het verhaaltje of benadrukt moeten worden, staan dikgedrukt en in een kleurtje wat heet echte speelse Disney gevoel bij iedereen naar boven zal halen. Dus als je jezelf een heerlijk momentjes gunt in de avond of lekker samen met je kindje, dan is dit hoopvolle boekje goud waard.

Uitgeverij: Rubinstein
ISBN: 9789047633181
Pagina’s: 23
Prijs:€ 9,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.