Zullen we vriendjes zijn? – Sam McBratney

Gepubliceerd op

Op een dag, als Grote Haas te druk is om te spelen, gaat Hazeltje op zoek naar iets leuks. Hij vindt iets wat nog leuker is dan leuk. Een vriendje! Een betoverend verhaal over vriendschap van het gouden duo Sam McBratney en Anita Jeram, om aan iedereen te geven die je vriendje is of met wie je vriendjes wilt zijn.


Zullen we vriendjes zijn? gaat over Hazeltje, ons geliefde kleine haasje, die op zoek gaat naar leuke dingen om te doen. Helaas heeft Grote Haas het veel te druk want er is veel te veel te doen, en gaat Hazeltje maar alleen op pad. Hazeltje is de hele tijd maar alleen en vind daar helemaal niks aan. Maar aangekomen op de wolkenberg ziet Hazeltje een verrassing in de struiken zitten. Er zit namelijk een heel lief mooi wit konijntje naar hem te staren, en die wil wel met hem spelen.

Wéér een super lief verhaaltje van McBratney, zelfs als volwassene zwijmel je compleet weg bij de verhaaltjes. Hazeltje is voor de kleintjes onder ons zo herkenbaar en innemend omdat Hazeltje zelf ook klein is, en voor de volwassenen is Hazeltje zo mooi omdat ze hun eigen kindjes erin zien. Die vrolijkheid, die onbezonnenheid en die tomeloze energie springt uit het boek en zorgt voor uren en uren gezelligheid, want deze boekjes blijf je erbij pakker… ik in ieder geval wel. Ik persoonlijk raak deze verhalen nooit zat, en samen met de illustraties van Anita Jeram ben ik voor mijn leven lang verkocht aan de boekjes van grote Haas en Hazeltje. Wat ik altijd héél mooi gedaan vind, is dat je de échte emoties van kinderen in Hazeltje ziet, de illustraties zijn zo pakkend. En dan de teksten die erbij horen, maken dat er echt 0 misverstand kan ontstaan over wat je ziet. Het boekje is weer in een echt ‘Hazeltje formaat’, lief compact en stevig, echt voor kinderhandjes gemaakt dus. En volgens mij ook echt wel kwijl bestendig door het materiaal en de dikte van de pagina’s, want mijn zoontje van 7maanden heeft er veelvuldig overheen gekwijld zonder schade. Echt weer een prachtige aanvulling voor je McBratney/Hazeltje collectie die niet mag ontbreken.

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047715566
Pagina’s: 32
Prijs: € 12,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.