Beter wordt het niet – Anthony Bourdain

Gepubliceerd op

beter-wordt-het-niet

Beter wordt het niet is Bourdain eerste kookboek in ruim tien jaar en bevat een verzameling van zijn favoriete gerechten uit meer dan veertig jaar professioneel koken en wereldreizen. Na vele jaren waarin hij meer dan tweehonderd dagen op reis was, vermaakt hij zich sinds hij vader is nu vooral thuis. Het resultaat is een uniek kook- en entertainboek voor de thuiskok, met eigen recepten, gerechten die hij op zijn reizen heeft leren kennen, vertaald in een effectief strijdplan waarvan je gasten gegarandeerd diep onder de indruk zullen zijn.
Anthony Bourdain, Amerikaan, kok, schrijver, tv-presentator en wereldreiziger is bekend van zijn boeken, televisieprogramma’s, lak aan conventies, grove taalgebruik, humor en gebrek aan ego. Ze maakten hem immens populair in de culinaire wereld, maar ook bij niet-foodies doet Bourdain het goed, al was het maar vanwege zijn hekel aan health freaks en ander foodbloggend volk. Maar waag het niet hem een culinaire held te noemen; die kwalificatie wuift hij briesend weg.

foto-1

In de inleiding geeft hij een kleine inkijk in zijn gezin, zo heeft hij het over zijn achtjarige dochtertje Ariane en zijn vrouw. Zijn vrouw doet aan martial arts en heeft een paarse band Braziliaans jiujitsu (vandaar hoofdstuk 2). Hij legt uit dat de gerechten in dit boek, de gerechten zijn die hij zelf graag eet en voor familie en vrienden klaarmaakt.
De gerechten zijn onderverdeeld in vijftien hoofdstukken: Ontbijt / Vecht / Salades / Soepen / Sandwiches / Feest / Hamburgerregels / Pasta / Vis en Zeebanket Vogels / Thanksgiving / Vlees / Bijgerechten / Desserts / Bouillons, sauzen en dressings.

foto-2

De recepten zijn overzichtelijk ingedeeld. Aan de linkerkant staan de ingrediënten en zoals je haast Bourdain hoort zeggen, de eventuele speciale gereedschappen die er voor nodig zijn. En aan de rechterkant geeft hij een korte uitleg hoe je te werk moet gaan om het gerecht te kunnen maken, plus eventuele tips. Onderaan staat voor hoeveel personen dit gerecht is. Bij een aantal gerechten geeft Bourdain zijn extra uitleg of het verhaal over het gerecht. De gerechten worden met echt super mooie maar ook Bourdain-achtige foto’s weergegeven. Wat echt de perfecte weergave is van de Bourdain kookstyle. Hij wijdt meer uit over de hamburgerregels en geeft je zelfs tips die van pas kunnen komen bij het organiseren van een feestje. De pasta gerechten komen zelfs van zijn schoonfamilie. En met Thanksgiving helpt hij je de dagen ervoor hoe je het beste Thanksgiving-maaltijd ooit op tafel kan zetten, zonder dat er daarna slachtpartijen vallen, of ervoor.

foto-4

Op bijna iedere bladzijde, de super geweldige humoristische verhalen/uitleg en natuurlijk de meest overheerlijke gerechten/recepten. Hij maakt van een kookboek een leesboek en echt je blijft dit lezen en ik weet haast zeker, dit doe je weer als je zijn gerecht gaat maken. Dit boek moet je gewoon koesteren, de meest gave en must-have kook/leesboek wat er op aarde is. Ik leerde Anthony Bourdain kennen via 24Kitchen waarin hij gevolgd werd op zijn reizen naar de meest bijzondere eettentjes of het aparte nachtleven met zijn drank en hapjes. En daar viel hij al op als een heerlijke eigenwijze kok met een hoop ervaring, heerlijke humor maar vooral een levensgenieter is. Dit bijzondere kookboek geeft dezelfde ervaring, tuurlijk staan er bijzonder mooie foto´s van gerechten in, maar Bourdain is Bourdain niet als er ook foto’s van gerechten met vlekken op tafel of de inhoud over de kom hangt instaan. Echt typisch Bourdain, heerlijk. Zijn ongezouten mening over bepaalde dingen staan ook bij de recepten, dit is wat dit kookboek ook een heerlijk leesboek maakt. Kortom, een kookboek met humor, bijzondere gerechten en met een vleugje inkijk in Bourdain ’s leven met zijn gezin en bekende.

foto-5

Uitgeverij: Carrera Culinair
ISBN: 978 90 488 3699 4
Aantal pagina’s: 304
Prijs: € 29,99
ISBN E-Book: 978 90 488 3700 7
Prijs E-Book: € 9,99

[bol_product_links block_id=”bol_58bd45de86ca4_selected-products” products=”9200000072563925,9200000072583652″ name=”Beter wordt het niet – Anthony Bourdain” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.