Happy Hond – Maureen du Toit

Gepubliceerd op

Honden zijn, net als veel van hun baasjes, echte lekkerbekken. Dus waarom zou je deze passie niet met elkaar delen? In dit vrolijke kookboek beschrijft Maureen du Toit, foodie in hart en nieren, verantwoorde recepten voor lekkere snacks voor je trouwe viervoeter. Van appel-kurkumapretzels tot pupcakes met appel en banaan, en van zoete-aardappelpoffertjes tot peanut butter-en-jellydonuts. Heerlijke baksels en tussendoortjes, die bovenal makkelijk te maken zijn. 

Aan het boek werkten ook verschillende bekende Nederlanders en hun trouwe viervoeters mee, onder wie Gallyon van Vessem, Koos van Plateringen, Ellie Lust, Viktor Brand, Loretta Schrijver, Evelien de Bruijn, Babette van Veen en Maurice Wijnen.

In de Inleiding legt Maureen aan je uit, waarom ze voor haar hond is gaan bakken. Haar voorliefde voor honden, komt omdat er altijd wel een hond aanwezig was binnen het gezin, zowel in het buitenland als in Nederland. Maar haar eigen laatste hond Bella die gek op pannenkoeken was, is toch wel de meeste inspiratie geweest voor dit mooie hondenkookboek. Alle gerechten die hierin staan, zijn bedoelt als snacks (als extra) en dus NIET als vervanging voor een maaltijd. Maureen adviseert je ook, mocht je ergens over twijfelen qua ingrediënten, raadpleeg dan altijd je dierenarts. Alle recepten zijn lactosevrij, vele recepten zijn vegetarisch of vegan met de optie voor vlees en vis. Let wel als je nog nooit eerder zulke recepten aan je hond gegeven hebt, geeft het dan eerst in mate.

In de legenda staan de tekens die bij ieder recept rechtsboven in de hoek staan, zoals: de aantallen; bereidingstijd; houdbaarheid en of het vegetarisch of vegan is.

Wat zeker ook heel erg belangrijk is, is de gevarenlijst. Meeste hondenbezitters weten wat een hond niet mag hebben, maar het is altijd handig om zo’n lijst nog eens extra te lezen.

Bij ieder recept, staat op de linkerpagina de foto van hoe de gemaakte snack eruit moet zien, met een leuke quote. En op de rechterpagina staat het recept zelf, die onderverdeeld is in: de legenda; de ingrediënten; de benodigdheden; de bereidingswijze en als laatste de houdbaarheid. Tussendoor kan Maureen nog enkele specifieke tips bij het recept geven.

De recepten lopen uiteen van simpele hondenkoekjes, trainingsbrokjes tot pupsicles of zelf een patatje met. De combinatie van recept en de foto’s van de bekende Nederlander en hun hond is echt heel erg leuk opgezet. Het ras van hun hond wordt vermeld, zijn of haar geboortedatum en wat hun eigenschappen zijn. Wat super grappig is om te lezen. Ik ben van mening dat het voer voor een hond, afhangt van de hond zelf. Alle rassen, sterker iedere hond is gewoon altijd uniek. Let er gewoon op wat je je hond geeft en hoe hij of zij erop reageert. Ik werd in ieder geval razend enthousiast toen ik hoorde dat er een hondenkookboek zou uitkomen waarin verantwoorde snacks staan om zelf te maken. Ik heb zelf een Bull Terriër met een gevoelige maag, dus moet echt opletten wat ik hem geef, al denkt hij dat hij alles kan en mag eten. Glutenvrij is één van de dingen waar ik dus echt op let en Maureen geeft haast bij ieder gerecht wel een alternatief hiervoor, wat voor mij echt super fijn is. Bij ons maakt onze hond echt deel uit van ons gezin, dus dan is het echt geweldig dat je voor hem ook een heerlijke eigengemaakte snack kunt maken. Er staan echt geweldige recepten in en zou mijn hond kunnen lezen, zou hij zeker weten zijn voorkeur hebben aangeven. Dit boek is echt een “must have” voor alle hondeneigenaars die hun lieveling eens extra willen verwennen met echt geweldige kookkunsten voor honden.

Uitgeverij: Pepper Books
ISBN: 9789020608984
Aantal pagina’s: 85
Prijs: € 17,50

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.