Pasta – Stefano Cavallari

Gepubliceerd op

image

Veel heb je niet nodig om in Italiaanse sferen te raken: mooie tomaten, verse basilicum, olijfolie, wat geraspte Parmezaanse kaas…
Stefano Cavallari – chef-kok van de succesvolle ‘Spaghetteria Pasta-bar’ – neemt je in Pasta mee naar het Italië van zijn jeugd en de pasta’s die zijn oma hem leerde bereiden.
Van een mooie spaghetti con frutti di mare, een tagliatelle met eekhoorntjesbrood, tot een vegetarische gnocchi met gorgonzola en Parmezaanse kaas: met Pasta haal je de authentieke Italiaanse pastakeuken in huis.

Pasta bevat 61 overheerlijke recepten, van eenvoudige pastagerechten voor het hele gezin, tot uitdagender recepten met verrassende ingrediënten.

Waan je in Italië en geniet van de pasta’s en de unieke sfeer van Spaghetteria Pasta-bar aan je eigen tafel!

Buon appetito.

Als je ooit in Italië bent geweest en je hebt daar heerlijke authentieke pastagerechten gegeten, weet je dat als je terug in Nederland bent, het nooit meer zo lekker smaakt als daar.
Vanaf nu kun je deze zalige gerechten zelf maken, dankzij Stefano Cavallari.
In het boek staan 61 recepten, die hij serveert in zijn restaurants in Amsterdam en Utrecht.
Authentieke recepten, stuk voor stuk heerlijk. En keuze genoeg! Zo zijn er vegapasta, vispasta en vleespasta-recepten. Voor elk wat wils, met als basis verse geurige ingrediënten.
Zijn geheim is dat niet iedere pasta en saus bij elkaar passen, je kunt ze niet te pas en te onpas met elkaar combineren. De twee bestanddelen zijn als twee echtgenoten die een perfect, maar ook een heel slecht huwelijk kunnen vormen. Hij heeft een hoofdstuk hieraan gewijd, erg interessant.
Ook is er een hoofdstuk over zelf pasta maken, alhoewel de gemiddelde Italiaan daar niet altijd tijd voor heeft. Vaak voldoet een goede kwaliteit gedroogde pasta.
Er zijn natuurlijk wel een aantal basisregels: je eet pasta met alleen een vork en gaat er geen kaas over een pasta met vis.
Pasta is een paperback met een mooi gerecht op de cover en duidelijke foto’s bij de uitstekend beschreven recepten. Inmiddels heb ik al een paar recepten gemaakt en we hebben ervan gesmuld!

Stefano Cavallari is de chef-kok van de succesvolle Spaghetteria Pasta-bar. Hij komt uit Comacchio, een klein dorpje in de streek Emilia-Romagna. Stefano werd als klein jongetje naar het strand gestuurd om daar te helpen in de restaurants. Daar leerde hij pizza’s bakken en ging later naar het Instituto Alberghiero Lido Estensi Commacchio om een professionele opleiding tot chef van de Italiaanse keuken te worden. Maar het meeste heeft hij toch geleerd van zijn Nonna, zijn oma.

Uitgeverij: Spectrum Unieboek
ISBN: 9789000352418
Aantal pagina’s: 160
Prijs: €17,50

[bol_product_links block_id=”bol_5818cb71a0146_selected-products” products=”9200000059824913″ name=”Pasta” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.