De Naakte Ridder draaft door ~ Een schrijversdebuut van een ervaringsdeskundige, levenskunstenaar en zorgvernieuwer

Gepubliceerd op

Op 23 juni maakt Joost Nauta zijn debuut als schrijver met zijn gedichtenverzameling ‘De Naakte Ridder’. In de Naakte Ridder geeft de Rotterdammer (1971) zich voor het eerst op vele vlakken bloot. Vrijwel alle triviale onderwerpen komen aan bod. Hoop, teleurstelling, liefde, passie en dood. Ook geld, drugs en maatschappij kritiek komen aan bod. Niet hoogdravend, zonder opsmuk; persoonlijk, betrokken, kritisch en vol emotie.

‘Mijn ouders kregen te horen dat ik een levensverwachting zou hebben van hooguit 5 jaar’, aldus de Rotterdammer. ‘Nu ik 50 ben, is het tijd voor blijdschap, bezinning, reflectie en dankbaarheid’. Nu maak ik een droom waar met het uitgeven van deze gedichtenbundel die een bijna volledige kijk in mijn belevingswereld geeft.’

 

Joost Nauta (1971) is een ondernemend persoon, won de Burgerschap Award, de Gouden Gazelle award en werd finalist bij de Sprout Awards. Hij leidde zijn thuiszorg organisatie Joost Zorgt van circa 500 personen. Overleefde als kind sinds z’n derde jaar het wonen in internaten, tehuizen in een vaak onveilige en soms criminele omgeving. Hij volgde vanaf z’n tienerjaren regulier onderwijs, en met succes. Als volwassen man overleefde hij, een (v)echtscheiding, de zelfmoord van zijn vader, een zelf aangevraagd faillissement en tot slot de huidige Covid-19 crisis als chronisch zieke beademde hoog risico patiënt. Joost luistert en beleefd muziek; van reggae, dance, klassiek tot old skool hiphop, jazz en soul. Produceerde op bescheiden schaal nationale en internationale reggae artiesten, tot een internationale Reggae Grammy genomineerde aan toe. Joost schrijft gedichten en verhalen. Joost zorgt voor mensen in hun worsteling met gezondheid, motivatie, ondernemerschap en neerslachtigheid als mentor, coach vanuit kennis en ervaringsdeskundigheid.

De gedichtenbundel is een voorloper van de biografie over zijn leven “Als ik het kan – Kan jij het ook!” In langdurige samenwerking met (sport)journalist Leo van Marrewijk. Samen schrijven zij over Joost’s zijn levensloop in het licht van levenskunst en topsport.

De Naakte Ridder is te bestellen bij www.joostnauta.nl en via elke (online) boekhandel
Uitgeverij: JMotive Publishing
ISBN: 978-94-6247-232-7
116  pagina’s
Prijs: € 17,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.