Het Heksenhotel van Anna van Praag

Gepubliceerd op

Na de scheiding van haar ouders gaat Laura met haar vader en zusje op vakantie naar een afgelegen hotel in Ierland. “Daar” is tot Laura’s verrassing een bijzondere plek. De eigenaresse van het hotel dat hun vader heeft geregeld, de charismatische Dana, blijkt een hogepriesteres. Het duurt niet lang voor Laura en haar vader volledig in haar ban raken en worden ingewijd in haar heksenkring. Laura heeft de tijd van haar leven. Maar onder de magische oppervlakte lijkt iets zwarts te brouwen. De lezer wordt meegesleept door Laura’s dagboekaantekeningen en kan alleen maar hopen dat het goed afloopt.

Laura had een dagboek van haar moeder gekregen, toen ze haar gingen uitzwaaien op het vliegveld. Haar moeder zou naar Kaapstad voor haar werk gaan. Dat was waarschijnlijk ook één van de redenen dat haar ouders waren gescheiden, het vele reizen. Laura’s vader had besloten dat ze met zijn drietjes naar Ierland op vakantie zouden gaan. Wat echt vreemd was, dat als ze de weg vragen naar het hotel, dat mensen spugen en hun hoofd schudde. Bij Annie’s Place waar ze een plaspauze houden, wordt zelfs gezegd dat het hotel vervloekt is. Er zouden heksen hebben gewoond. Niet veel later schrijft Laura op haar kamer in het hotel voor het eerst in haar dagboek. ’s Ochtends vroeg horen Laura en Elvie een hoop herrie en als ze net willen gaan kijken, staat hun vader voor hun kamer. Hij kwam ze ophalen voor het Midzomernacht feest. Er stond een grote groep mensen rondom een kring van grote stenen boven op de heuvel. Als Dana komt aanlopen, voelt Laura een huivering, maar wat was die vrouw mooi. Dana legde uit dat ze het feest van de Zonnegod vierde. Eerst liepen ze om de grote stenen kring, niet veel later werd dat rennen en als het ineens stopt, komt de zon op. Zoiets moois had Laura nog nooit gezien. Het midzomernacht feest gaat tot laat door, maar Laura en Elvie besluiten om eerder te gaan slapen. Voordat ze gaan slapen, schrijft Laura eerst nog het elfenverhaal in haar dagboek. Ze kwam er ook achter dat sommige mensen in het hotel er echt woonden en dat de kinderen hier les kregen. Als Laura Ravi met zijn mes ziet spelen, ziet ze een teken erop staan. Ravi legt uit dat dat een pentagram is. Bij de verdere uitleg komen de termen Heksen en Wicca naar voren, Laura krijgt steeds meer vragen. Bonnie zegt dat ze naar de bibliotheek boven in het hotel moet gaan, daar staan heel veel boeken die haar verder kunnen helpen. Dan staat haar vader in de deuropening en het valt haar op dat hij de laatste tijd zo vrolijk is. Geen sombere buien meer. Ook hier maakt hij sieraden, hij had zelfs een eigen kamer gekregen. Enige verschil was dat hij hier meer kon ontwerpen en minder hoefde te restaureren, wie weet zat daar het verschil in. Via Bonnie kwam Laura steeds meer over heksen te weten, maar zo hoorde ze ook dat niet iedereen hier hetzelfde over dacht. Als Laura besluit te gaan spioneren bij Annie’s Place, om meer te weten te komen over het kerkje wat achter het hotel staat, verloop dat totaal anders dan ze verwacht had. Zeker als de volgende dag het hotel met verf is beklad. Laura kreeg te horen dat dit het werk was van de zwarte heksen, de duistere kant…

De cover heeft met zijn pentagram en de titel “Het Heksenhotel” een mysterieuze en magische aantrekkingskracht. Anna van Praag neemt je niet alleen het mooie Ierland in, wat ze super mooi beschrijft, maar ze laat je ook in het Coven hotel genieten van spannende wicca-feesten en rituelen. Zeker als fantasielezer of heksenfan weet Anna je gelijk het verhaal in te trekken en wil je zoveel mogelijk te weten komen. Met de vele informatie die Anna je geeft, is het ook echt fascinerend om te lezen. Het is bijna of het boek met een betovering/spell is geschreven, want je kunt het bijna onmogelijk neerleggen. Het verhaal neemt een hele andere wending als blijkt dat naast witte magie ook zwarte magie aanwezig blijkt te zijn. Het verhaal bestaat niet alleen uit het heksengebeuren, bijzondere vriendschappen en verschillende liefdesperikelen komen ook aan bod, zeker met de knappe jongens in het hotel. Anna van Praag heeft echt een geweldig en spannend heksenverhaal geschreven, waarin een familieband centraal staat, maar die je ook een kijkje geven hoe een hotelleven in Ierland je ineens kan doen veranderen.

Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047713661
Aantal pagina’s: 174
Prijs: € 15,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.