Op deze manier lukt het wél om de woningmarkt vlot te trekken

Gepubliceerd op

De woningmarkt is op dit moment hopeloos voor mensen die een huis zoeken. De politiek probeert dit tot nu toe op te lossen door middel van toeslagen en steeds meer regels. Zo worden er enorme bedragen rondgepompt in de vorm van huurtoeslag en is de hypotheekrenteafrek voor veel huishoudens onmisbaar. In zijn nieuwste boek beschrijft Barend Lambertus een oplossing die revolutionair lijkt, maar relatief eenvoudig uitvoerbaar is.

We beschouwen het als normaal om een enorm bedrag te betalen voor onze plek op aarde. We zien een overheid die zich op allerlei manieren met ons bemoeit als een noodzakelijk kwaad. Moeten we werkelijk 30 jaar krom liggen om een hypotheek af te lossen, enkel om over ons deel van de aarde te kunnen beschikken? Gaat het werkelijk mis als de overheid ons onze gang laat gaan?
In dit boek verkent Barend Lambertus of het ook anders kan.

Zou het niet beter zijn als onze plek op aarde gratis was?

Eerlijk delen gaat vaak gepaard met een omvangrijke en bemoeizuchtige overheid. Dat is niet alleen slecht voor de economie, maar het maakt ons leven ook minder leuk. Niet voor niets zijn sommige mensen huiverig voor de ideeën van Picketty.

Het is mogelijk om gratis over je plek op aarde te beschikken zonder vrijheid in te leveren. Je mag kiezen voor een geweldig bestaan op een leuk oud schip of in een tiny house. Maar ook wie gewoon in een rijtjeshuis wil wonen kan veel rustiger leven als de aarde geen beleggingsobject meer is. Dit boek legt je uit waarom.

Het boek gaat niet uitsluitend over het delen van de aarde, maar ook over het enorme belang van vrijheid. Slechts wanneer we vrij zijn en de aarde delen, blijft de wereld leuk. Als de overheid ervoor kiest om problemen op te lossen met steeds meer regelgeving, schaadt dat niet alleen de economie, maar ook ons welzijn. In het ideale geval beschikken we over voldoende gelijkheid zonder bemoeizuchtige overheid.

Barend Lambertus omzeilde jarenlang de bizarre prijzen op de woningmarkt door met zijn gezin op een schip te wonen. Hij beschouwt het delen van de aarde als de enige manier om ook mensen met een minder hoog inkomen te laten genieten van hun vrijheid.

We zijn vrij en de aarde is gratis  – Barend Lambertus
Uitgeverij: Lozenge
ISBN: 9789464067149
152 pagina’s
Prijs: € 17,45
Verkrijgbaar vanaf 12 april

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.