Pak mijn hand – Courtney Walsh

Gepubliceerd op

Durf je om hulp te vragen wanneer het echt nodig is?

Met de aankoop van haar eigen bloemenwinkel in Harbor Pointe, gaat de meisjesdroom van Quinn Collins eindelijk in vervulling. Dat ze de zaak eerst grondig moet verbouwen, neemt ze maar op de koop toe. En dan is er ook nog die prestigieuze bloemenwedstrijd. De zorgen stapelen zich op, maar één ding weet Quinn zeker: ze wil haar eigen boontjes doppen. De Olympische sporter Grady Benson was van plan om Harbor Pointe slechts voor korte tijd aan de doen. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden gooit zijn plannen echter door de war en brengt hem in contact met de ambitieuze Quinn, wiens zakelijke karakter hem niet aanstaat. Op haar beurt vindt zij hem maar een roekeloze, verwaande kerel die niet van aanpakken weet. Hun noodgedwongen samenwerking brengt de twee dichter naar elkaar toe. Maar juist als ze elkaars kwaliteiten beginnen te ontdekken, gooit een vergissing roet in het eten. Quinn staat voor een moeilijke keuze: haar eigen trots opzij zetten en hulp accepteren of de kans van haar leven aan zich voorbij laten gaan?

Grady Benson had besloten een roadtrip te maken, in plaats van mee te vliegen met zijn team. Na zijn nederlaag, zou hem dit goed doen. Bij een tussenstop in Harbor Pointe in het restaurant Hazel’s Kitchen werd hij duidelijk herkend. Op twitter stond het vol met niet echt leuke berichten over hem. En waar hij normaal na de vervelende gesprekken zou zijn opgestapt, besloot hij dit keer te blijven zitten. Maar één gast bleef maar doorgaan en niet veel later deelde Grady zijn eerste klap uit. Hij werd vastgegrepen door twee agenten die hem en Jimmy meenamen naar het politiebureau. Grady wist wat er zou volgen, maar hij zou alles betalen en weer verder gaan. Quinn, de blondine hielp Betsy met het opruimen van de ravage die was veroorzaakt. Vandaag was ze de nieuwe eigenaresse van de bloemisterij “Forget-me-Not” geworden, die ze had overgenomen van Mimi. Quinn had de schetsen van haar verbouwing al klaar liggen. Ze wilde hiermee de aandacht trekken van haar moeder, die ze al meer dan twintig jaar niet meer had gezien. Bij het zien van de YouTube filmpjes wist Grady dat hij dit keer er echt een zooitje van had gemaakt. Vreemd genoeg nam de eigenaresse van het restaurant het voor hem op en zei dat het waarschijnlijk op een misverstand beruste. Hij moest bij de rechter voorkomen. Waar Grady had gehoopt het op te lossen met een vergoeding, besliste de rechter anders. Hij kreeg een taakstraf van 150 uur, waarin hij zelf voor alle reparaties moest zorgen. Om te kunnen trainen voor zijn skiwedstrijden, stond hun ski-resort tot zijn beschikking. De sheriff had met hem te doen en nodigde hem uit voor een etentje, niet wetende dat daar ook de rechter en de blondine Quinn bij aanwezig zouden zijn. Zijn verbazing werd nog groter als blijkt dat hij Quinn ook moest helpen bij haar verbouwing. Iets waar Quinn totaal niet op zat te wachten. Grady probeert nog een de rechter over te halen met naast de vergoeding ook een donatie te schenken, maar daar wilde de rechter niets van weten. Eindelijk belde zijn manager hem terug, hopelijk had hij beter nieuws…

“Pak mijn hand”is het tweede deel uit de Harbor Pointe-serie van Courtney Walsh, maar kan ook zeker als standalone gelezen worden. In deze roman groeit er een onmogelijke liefde tussen twee tegenpolen. Bij beide is hun vorm van levensstijl, die echt zo haaks staat op elkaar, gevormd door een gebeurtenis uit het verleden. Het verleden heeft een grote invloed op hun en Courtney weet de emoties en spanning hiervan zo mooi te beschrijven, dat hun bokkigheid maar ook zeker hun verlangen echt intens voelbaar is. Wat ook mooi in het verhaal is, is hun geloof. Waarbij het bij de ene echt houvast en hoop geeft, is de hoop voor de ander door een omstandigheid verloren gegaan. Het is een bijzonder mooi en warm romantisch verhaal, waarin Courtney Walsh naar mijn mening, een hele mooie levensles in dit verhaal heeft geschreven. Soms kan een buitenstaander met een reactie zoveel meer zeggen. Dan blijkt dat net het ene duwtje te zijn, die de ander zo nodig heeft. Courtney heeft een heerlijke feelgood roman geschreven die je een kijkje geeft in een hele kleine gemeenschap die zich hecht met liefde en die voel je gelijk al vanaf het begin dat je gaat lezen. ”Vang me op” is het los te lezen derde deel in de serie over het romantische kustplaatsje Harbor Pointe en komt in juni 2021 uit.

Uitgeverij: KokBoekenCentrum
ISBN: 9789029731010
Aantal pagina’s: 384
Prijs: € 23,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.