Voorleesboek met bijpassend lied bereidt peuters voor op nieuwe baby‏

Gepubliceerd op

Voorleesboek_met_bijpassend_lied_bereidt_peuters_voor_op_nieuwe_baby

Voor peuters is het hartstikke spannend om er een broertje, zusje, neefje of nichtje bij te krijgen. Vinden papa en mama mij straks nog net zo lief als eerst? Kinderen zullen zich herkennen in peuter Sam, de hoofdpersoon van het nieuwe voorleesboek ‘Anna, waar blijf je?’ van schrijfster Elsbeth de Jager. Vol ongeduld wacht Sam op de geboorte van zijn zusje Anna. In het bijbehorende Beessielied, gecomponeerd en ingezongen door musicalsterren Rein Kolpa en Wieneke Remmers, deelt Sam zijn ervaringen met zijn knuffel. Het boek verschijnt op 5 maart 2014 bij Droomvallei Uitgeverij.

Ik hoor er ook nog bij!
Na lang wachten is het eindelijk zover: Sam is een grote broer! Eerst is het leuk en spannend, maar Anna krijgt wel erg veel aandacht … Sam komt erachter dat het leuk is om grote broer te zijn, maar tegelijk ook nog een klein kind van papa en mama. Dankzij het aansprekende verhaal van ‘Anna, waar blijf je?’, de kleurrijke illustraties van Esther van der Ham en het bijbehorende Beessielied kunnen ouders hun peuters stap voor stap voorbereiden op de komst van een nieuwe baby. Bijzonder leuk zijn de aftelkalender voor als het allemaal erg lang duurt en de ‘Hoe kan ik helpen’-lijst die broers en zussen het idee geven dat ze er echt nog bijhoren, ook al is er een baby bijgekomen.

Het Beessielied
Speciaal voor het voorleesboek gingen musicalsterren Rein Kolpa en Wieneke Remmers aan de slag met de muziek van het bijpassende Beessielied in de Wisseloord Studio’s in Hilversum. Beide sterren zijn onder meer bekend vanwege hun hoofdrollen in de musical The Sound of Music. Het Beessielied bestaat uit drie delen. In deel 1 vertelt Sam dat hij een zusje krijgt. In deel 2 is Anna geboren, maar soms valt het tegen om grote broer te zijn… Gelukkig heeft Sam zijn draai in het gezin in deel 3 weer helemaal gevonden.

Presentatie
Op 19 maart 2014 nemen Rein Kolpa en Wieneke Remmers om 15.00 uur het eerste exemplaar van ‘Anna, waar blijf je?’ in ontvangst in de bibliotheek van Hilversum. Vanaf deze datum is het boek verkrijgbaar bij alle (online) boekwinkels en via Prachtboeken.nl. Het boek verschijnt in een hardcoveruitgave (ISBN: 978-94-91886-07-2) van 14,50 euro en is bedoeld voor kinderen van 2 en 3 jaar. Voor Duitse lezers is het boek verkrijgbaar in de uitgave ‘Anna, wo bleibst du denn?’ De muziek is los verkrijgbaar via iTunes en online verkoopsites (via Songflow). Extra leuk: kleurplaten, tips, de link naar het Beessielied en achtergronden bij het boek zijn te vinden op de website www.annawaarblijfje.nl.

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.