Yvonne Gillissen doet met literaire roman speels zand opstuiven

Gepubliceerd op

cover_zand_drieluik

1 maart verschijnt bij Uitgeverij PAMAC van de Amsterdamse Yvonne Gillissen de literaire roman‘Zand – drieluik’. De thematisch met elkaar verbonden novelles ‘Christopher Box’, ‘Nacht van de kodiakbeer’ en ‘Par-Douce’ vormen de inhoud van deze eigentijdse roman.

Met haar literaire achtergrond in drama en proza beschrijft Yvonne kundig de drijfveren, het handelenen de conflicten van de hoofdpersonages. Het maakt behalve nieuwsgierig ook leergierig of en waarom de beschreven relaties wel of juist niet standhouden. Yvonne zegt hierover: ‘Je zou kunnen zeggen dat vriendschappen soms uit elkaar waaien om vervolgens in andere vormen met andere mensen weer opnieuw tot leven te komen.’

Zand – drieluik: Christopher Box
Een onafhankelijke choreografe, op reis in het zuiden van Marokko, ontmoet de veel jongere
Christopher Box, een 22-jarige Engelsman die na een keurige en saaie jeugd aan zijn volwassen
leven begint en er naar hunkert om de wereld te verkennen. Zijzelf, verzadigd van het vrijblijvende experimenteren in het leven en in de danskunst, is op zoek naar rust en stabiliteit. Na een langzaam proces van ontgrenzen opent zij zich voor hem, wordt verliefd op de jongere Christopher maar ontdekt gaandeweg dat zij hem moet loslaten.

Zand – drieluik: Nacht van de kodiakbeer
In ‘Nacht van de Kodiakbeer’ staat de enerverende vriendschap van twee vrouwen, die verschillend in het leven staan, centraal. Adriënne is wat kleurloos en onzeker, maar wil zich ontwikkelen tot scenarioschrijfster. Zij ontmoet Janine, een hartelijke filmregisseuse met een uitbundige leefstijl. Aanvankelijke steun en vertrouwen maken langzaam plaats voor irritatie en ambitie. Uiteindelijk, gedurende een nacht op het strand, vindt er een confrontatie plaats.

Zand – drieluik: Par-Douce
Het leven van Adriënne verloopt weinig bevredigend. Ze beseft dat ze het roer moet omgooien, maar het lukt haar niet om duidelijk een richting te kiezen die haar voldoening schenken kan. Wanneer haar werkomstandigheden in Par-Douce veranderen neemt haar onvrede steeds meer toe, wat leidt tot botsingen met haar omgeving. Door een aanvaring met Christopher leert ze om over de schaduw van het verleden heen te stappen en zich weer te openen, zodat haar leven een nieuwe wending nemen kan.

Over Yvonne Gillissen
Yvonne Gillissen groeide op in het zuiden van Limburg. Zodra ze lezen kon, raakte ze in de ban van de verhalen uit kinderboeken die ze urenlang naspeelde. Bij het leren schrijven verzon ze zelf
werelden die ze gedetailleerd in scene zette. Deze passie verdween naarmate ze ouder werd en na de middelbare school koos ze voor een studie aan de Sociale Academie in Sittard en Eindhoven (1977-1981). Na deze studie, die haar niet de voldoening gaf waar ze op hoopte, besloot ze te gaan reizen en zich bezig te houden met toneel en drama. In 1983 vertrok ze naar Amsterdam en studeerde regie aan de Theaterschool (1983-1985), daarnaast onderzocht ze zichzelf in o.a. methodacting en drama, body-mind work en dans. Inmiddels werkt ze freelance als (trainings)actrice, toneelregisseur en schrijver van drama en proza. Ze publiceerde korte verhalen in literaire tijdschriften en verhalenbundels. Haar eerste korte verhaal, ‘Portiek’, verscheen in 1996.

Zand – drieluik
Yvonne Gillissen
ISBN: 978-94-90385-93-4
NUR: 301
Genre: literaire roman
Paperback, 240 blz.
Prijs: € 17,95 (Intekenprijs t/m 28 februari 2014 via www.pamac.nl € 15,50)

Verschijningsdatum: 1 maart 2014
‘Zand – drieluik’ is verkrijgbaar via de betere (internet)boekhandel en de website van de uitgever:
www.pamac.nl

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.