B.B. – Karin Kallenberg & Dimitri van Hove

Gepubliceerd op

9200000022239460

Het debuut van Karin en Dimitri vertelt het verhaal van Andy, geboren met een erfelijke gelaatsaandoening.
Andy schijnt niet in de wieg gelegd voor een gelukkig leven. Hij wordt genegeerd door het meisje van zijn dromen, gepest door zijn klasgenoten en een verdorven godsdienstleraar maakt zijn middelbareschooltijd tot een ware hel.
Als jaren later door een reeks tragische gebeurtenissen Andy het water aan de lippen staat, neemt hij het heft in eigen handen om het tij te keren. Maar is het lot waartoe hij veroordeeld lijkt wel af te wenden?
B.B. is een opmerkelijke psychologische thriller. Soms hilarisch, soms tragisch en altijd meeslepend. Een sterk debuut met Tarantino-achtige trekjes dat door merg en been gaat.In B.B. nemen de auteurs je mee van het heden naar het verleden. De intro begint al goed. Andy kleedt een geboeide vrouw aan, althans dat denk je, maar al snel geven de auteurs het verhaal een andere wending en slaat de twijfel toe of het wel een levend wezen is. Zo gaat ook de rest van het verhaal. Andy heeft op de middelbare school een afschuwelijke tijd beleefd. Hij werd niet gewoon gepest, nee, hij werd letterlijk belaagd en kapot gemaakt. Zo is er een leraar die hem dwingt om een hele les met een kartonnen zak over zijn hoofd te zitten zodat de rest van de klas niet naar ‘het gedrocht’ hoeft te kijken zoals de leraar hem noemt.
In zijn volwassen leven heeft Andy het nog steeds niet makkelijk. Door zijn aandoening kijken mensen van hem weg, lachen hem uit of zijn juist bang voor hem. Door zijn verleden en de reactie van mensen in het nu is Andy behoorlijk mensenschuw, maar ook hij droomt van een normaal bestaan. Even lijkt dat te gaan lukken als hij wordt uitgenodigd voor het programma Make me Handsome. Zou Femke, de vrouw waar hij een ware obsessie voor heeft ontwikkeld hem nu eindelijk zien staan als hij eenmaal een nieuw uiterlijk heeft?
Deze obsessie en de gebeurtenissen worden met de bladzijde heftiger en wat het meest opvallend is: Niets is wat het lijkt.
Karin en Dimitri zijn een ster in plotwendingen. Net als je denkt te weten waar het verhaal naartoe gaat, komen zij met een geheel andere wending op de proppen. Op de cover staat dat B.B. een psychologische thriller is met Tarantino-achtige trekjes. Deze vergelijking klopt zeer zeker, want de bizarre gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op. Verwacht dan ook zeker geen standaard thriller, maar eerder een rauw verhaal zonder een spoortje zoetsappigheid. B.B. is het harde, meedogenloze en soms ietwat vreemde verhaal over Andy, een man die nooit iets meezit en die alleen maar hoopt dat hij ooit bemind zal worden door een vrouw en hier heeft hij alles voor over, op het absurde af.
Wat mij betreft zijn de auteurs erin geslaagd om een originele thriller zonder poespas te schrijven waarbij je van de ene verbazing in de andere valt. Zeer geslaagd dus!
Uitgever: Zilverbron
Prijs: 17,95

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.