Als een leven botst – Martijn Kregting

Gepubliceerd op

Brigadier Steffen Benson is de spreekwoordelijke olifant in een porseleinkast. Met zijn neiging om met politiewerk buiten de gebaande paden te treden en een misstap als alcoholist, lijkt hij zijn carrière bij de recherche van Gelderland-Zuid vroegtijdig getorpedeerd te hebben.

Als hij samen met forensisch rechercheur Merel Rogiers de leiding krijgt over het onderzoek naar de vondst van vijf door geweld om het leven gekomen mensen in een oude kelder, lijkt het Bensons laatste kans om nog verder te komen bij de politie. Hij grijpt die kans met beide handen aan. Maar al snel komen hij en zijn collega’s er achter dat de zaak waar ze mee bezig zijn een vreemde wending krijgt.

In Als een leven botst heeft brigadier Steffen Benson geen beste reputatie. In het verleden werkte hij nou niet bepaald volgens het boekje en had ook wat moeite om van de drank af te blijven. Toch geeft zijn teamchef hem nog een kans bij een wel heel lugubere zaak. Steffen wordt naar een kelder gestuurd waarin vijf lichamen zijn gevonden. De vier vrouwen en één man zij duidelijk door fors geweld om het leven gekomen, maar wat er precies is voorgevallen? De zaak wordt nog ingewikkelder als er een mobieltje wordt gevonden bij de lichamen. De moorden lijken na onderzoek minstens 15 jaar geleden te zijn gepleegd, maar het mobieltje is een stuk moderner. Het maakt de zaak nog spannender dan ‘ie al was. Zal het brigadier Benson lukken om deze zaak op te lossen?

Naast het verhaal en onderzoek van brigadier Benson lees je ook het verhaal van Victoria. De lichamen die brigadier Benson moet onderzoeken worden gevonden in de kelder van het huis van de opa van Victoria. Haar oma is overleden maar zij schijnt bijzondere gaven te hebben beschikt, maar daar weet Victoria weinig van. Maar dan gebeurt er iets bijzonder met Victoria en besluiten zij en haar opa op onderzoek uit te gaan. Door het gebruik van oma’s oude dagboek komen er wel heel bijzondere dingen naar boven. Heeft Victoria misschien wat van haar oma geërfd wat ze nooit heeft geweten?

Als een leven botst leest als een trein. Het boek begint rustig maar al snel word je het verhaal ingetrokken. De spanning bouwt vlot op en blijft gaandeweg het boek hangen, tot je op het einde leest hoe het verhaal werkelijk in elkaar steekt. Hoewel het eigenlijk twee verhalen zijn heeft de auteur deze feilloos met elkaar verbonden door ze in elkaar over te laten lopen. Heden en verleden wisselen zich duidelijk af met elkaar, maar op zo’n manier dat het erg prettig leest. Je zou dan ook niet zeggen dat dit een debuut is. Als een leven botst bevat spanning, een vleugjes science fiction maar is bovendien een sterk staand verhaal.

Uitgeverij: Macc
ISBN: 9789078437697
215  pagina’s
Prijs: € 18,95

[bol_product_links block_id=”bol_5dd7d0028e5cf_selected-products” products=”9200000117151552″ name=”Als een leven botst” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.