CodeM – Ineke Mahieu

Gepubliceerd op

9789000323456_download

Code M is het razendspannende, intrigerende verhaal van drie kinderen die hun krachten bundelen.

Ondanks protest van hun ouders, gaan ze met behulp van een geheimzinnige code op zoek naar het zwaard van de musketier d’Artagnan. Met dit kostbare zwaard hopen ze de boerderij van opa Ber Karstens te kunnen redden. De avontuurlijke speurtocht brengt hen in de meest onverwachte situaties. Bovendien zijn ze niet de enigen die azen op het zwaard. Daarnaast vertelt het boek het ontroerende verhaal van de tienjarige Stas Karstens. In 1673 ontmoet deze boerenjongen de musketier d’Artagnan, die hem zijn zwaard belooft. Maar d’Artagnan sneuvelt voordat hij zijn belofte kan inlossen. Zal Stas het zwaard ooit krijgen? Ineke Mahieu liet zich bij het schrijven van dit boek inspireren door het scenario voor de film Code M.

Wanneer Isabel met haar familie op het strand is en haar moeder en telefoontje krijgt dat opa Ber een auto ongeluk heeft gehad spoeden ze onmiddellijk naar huis. Wanneer ze bij opa in het ziekenhuis zijn geweest rijden ze door naar de hoeve van opa en ontdekken dat er veel mis is aan de hoeve en het kost allemaal veel te veel geld. De hoeve zal verkocht moeten worden vind tante Jackie. Isabel ontmoet de aardige Jules die eigenlijk in België woont maar in de vakantie bij zijn opa is. Samen met Jules en haar neef Rik gaat Isabel op zoek naar het zwaard van D’Artagnan. Van de volwassenen horen ze elke keer dat het een verhaal van D’Artagnan een verzinsel is en dat ze moeten stoppen met zoeken en opa Ber zegt dat het wel waar is maar te gevaarlijk. Helaas voor de volwassenen zijn het kinderen en kinderen doen lekker waar ze zin in hebben een dus gaan ze door met zoeken. Hoe gevaarlijk het ook word.

Er lopen twee verhalen in het boek. Het verhaal van Isabel karstens en haar familie en Stas karstens die rond 1673 leefde en waar het verhaal allemaal mee is begonnen. Ook erg mooi en handig gedaan is de ster achter een woord dat verduidelijkt moet worden, onderaan de pagina kun je dan lezen wat het woord betekend. Een schitterend verhaal met een stukje geschiedenis om van te leren. Erg spannend en ontzettend leuk geschreven. De spanning houd aan vanaf het begin tot het eind en dat geeft het boek zijn extra lading waardoor je niet kunt stoppen met lezen tot het verhaal afgelopen is. Wat ik ook erg mooi vind aan dit boek is dat je aan het einde een klein lesje geschiedenis krijgt en dat alle plekken uit het boek ook echt kunt bezoeken, behalve de Tongerse poort omdat die is afgebroken. Het vertrouwen tussen de jongeren word in het verhaal aardig op de proef gesteld wanneer er ineens anderen weten van hun zoektocht en hoe dat allemaal opgelost gaat worden en óf dat überhaupt opgelost kan worden moet je zelf lezen in dit super spannende verhaal van de zoektocht naar een eeuwenoud zwaard.

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000323456
Pagina’s: 174
Prijs: € 7,99

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.