Geestenkrijger – Linda Dielemans

Gepubliceerd op

  image

3500 jaar geleden… Arn is voorbestemd om net als zijn vader dodenverzorger te worden. Maar wanneer hij een vreselijke fout begaat, brengt Arn zijn familie en de rest van zijn dorp in gevaar. De enige manier om zijn fout te herstellen is door een levensgevaarlijke reis te maken naar Melor, die bij de Stenen woont. Onderweg raakt Arn verstrikt in zijn eigen leugens. Als de stoere Lya zijn pad kruist, kan hij niet anders dan haar mee op reis nemen.
Zullen ze Melor vinden? En zal de beroemde bronssmid de oplossing hebben voor zijn problemen?

De jonge Arn wil dodenverzorger worden, net als zijn vader Agus. Hij woont met zijn ouders en zusje Lora op een boerderij in een woongemeenschap. Na de dodenceremonie van de krijger Raban besmeurt hij het zwaard van de krijger per ongeluk met zijn bloed. Hierdoor zijn de geesten niet uit het zwaard verdwenen en kan het niet aan de zee worden gegeven. De oude wijze bronssmid Melor, die het zwaard gemaakt heeft, weet hier vast wel een oplossing voor. Maar dan zal Arn met het zwaard naar hem toe moeten om het te zuiveren. De straf is erg zwaar voor Arn, maar er zit niets anders op. Hij begint aan een lange reis…
Onderweg is hij getuige van een diefstal van een kalf. Hij kan dit maar ternauwernood voorkomen, maar wordt als een held binnengehaald in de boerderij, waar ook Lya woont. Hij liegt over zijn afkomst en het zwaard maar Lya heeft hem door. Zij is uitgehuwelijkt aan een handelsman, maar wil niet met hem trouwen. Ze chanteert Arn door met hem te vluchten, om zo aan het huwelijk te ontsnappen. Gezamenlijk hervatten ze de reis naar Melor.
Een eindje verderop begint Pero aan dezelfde reis, maar met een heel andere reden. Een handelsman, genaamd Gaeto, heeft Pero opgevoed als zijn zoon toen deze wees werd. Nu Gaeto steeds ouder en zieker wordt, is hij bang dat zijn handelswaar verloren gaat of gestolen wordt. Pero moet een zwaard laten maken van oude bronzen voorwerpen. Om de goden gunstig te stemmen. Er is maar één bronssmid die in aanmerking komt…Melor. Dan pas kan Pero Gaeto waardig opvolgen. Gepakt en gezakt met brons en barnsteen gaat hij op weg naar Melor.
Natuurlijk kruisen de wegen van het drietal elkaar op een gegeven moment. Gezamenlijk gaan ze verder naar Melor. Maar is hij wel de aangewezen persoon om hun wensen te vervullen?

Een prachtige cover in bronsgroen siert deze roman. Tijdens het lezen moest ik sterk denken aan de geweldige boeken van Jean M. Auel, die ik destijds verslonden heb.
De prachtige beschrijvingen van de reis, die het drietal meemaakt in Geestenkrijger zijn erg beeldend. De roman is heerlijk leesbaar en tot in de kleinste details beschreven, heel bijzonder. Nu is de auteur wel een archeoloog, maar toch. Goede, sterke personages maken deze roman tot een spannend en avontuurlijk boek.
Opvallend detail: In het nawoord schrijft Dielemans over de prehistorische vondsten die gevonden zijn in Europa en die in deze roman voorkomen. Alhoewel het fictie is, weet je maar nooit wat er 3500 jaar geleden gebeurd is. Het zou zo maar de waarheid kunnen zijn.
Geestenkrijger is een jeugdboek, vanaf 11 jaar. Maar ook aan te bevelen voor volwassenen. Een heerlijke prehistorische roman. Zeer de moeite waard om te lezen!

Linda is geboren in 1981 en las als kind erg veel. Linda zegt dan ook: ”Schrijven vind ik eigenlijk het leukste wat er is. Het is een kans om je lezers mee te nemen naar een wereld die eerder alleen nog maar in je eigen hoofd bestond.”
Linda heeft op het conservatorium gezeten in Utrecht, daarna besloot ze toch een andere studie te gaan volgen, namelijk archeologie en zo ontstond Zomerwoud, haar eerste roman.

Uitgeverij: Moon
Hardcover
ISBN: 9789048828135
Aantal pagina’s: 320
Prijs: €17,50

[bol_product_links block_id=”bol_56bd892aed935_selected-products” products=”9200000046267549″ name=”geestenkrijger” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.