Liefde, Lust en Andere Ongemakken – Erik Le Romancier

Gepubliceerd op

liefde-lust-en-andere-ongemakken
Vier vriendinnen strijden voor geluk en zijn onlosmakelijk verbonden.
Het lot bracht hen samen, waar ze van elkaar getuige zijn van soms hartverscheurende drama’s en onzekerheden.

Ontmoet Jeanine: mooi, jong, geslaagd en succesvol. Ze heeft het allemaal, behalve de liefde waarnaar ze hunkert. Kiest ze voor haar leidinggevende Victor? Voor badboy Samuel? Of toch voor Pelle, haar ex? Haar queeste naar liefde wordt voor Jeanine een ontdekkingsreis vol verrassingen, emoties, erotiek en bizarre wendingen. Loopt ze blind het ravijn in? Raakt ze de weg kwijt door de intriges van de sinistere Messaline de Beaumont?

Of blijft ze overeind dankzij haar hartsvriendinnen:
Mireille, lief en grappig, maar chronisch onzeker over haar uiterlijk. Leert ze van zichzelf houden? Of maakt ze een drastische keuze voor zichzelf?
Florine, gezegend met een verguld leven maar haar onvervulde kinderwens drijft haar tot wanhoopsdaden en buitenechtelijke seks. Zet ze hiermee alles op het spel?

Velma, robuust en nuchter. Zij wordt na jaren opeens onverwacht geconfronteerd met haar terminale zieke hippiemoeder. Laat ze haar toe in haar hart en leven?

Vier hartsvriendinnen. Vier levens vol intriges, seks en bizarre maar ook ontroerende ervaringen.

In Liefde, Lust en Andere Ongemakken wordt je meegenomen in de levens van vier vriendinnen. Hoofdrolspeelster is Jeanine, met daarnaast de vriendinnen Mireille, Florine en Velma. Jeanine heeft op zich een goed leven, maar nadat haar man haar voor een jongere vrouw heeft ingeruild gaat Jeanine op zoek naar een nieuwe grote liefde. Er komen genoeg mannen langs op haar pad, daar niet van, maar daar ligt tegelijk ook haar probleem, want welke is nu haar ware liefde waar ze zo naar op zoek is? Mireille is de liefste van het stel maar heeft het vooral moeilijk met zichzelf en haar lichaam. Ze wil graag wat zelfverzekerder en vrouwelijker zijn, maar hoe gaat ze dat aanpakken? Florine is getrouwd maar zou dolgraag een kindje willen en gaat hier wel erg ver in. En dan is er ook nog haar moeder die voor de nodige problemen zorgt. Velma is klaar voor een relatie en gaat op zoek naar een vriendin. Maar dan is daar opeens haar terminaal zieke moeder en komt Velma voor een moeilijke keuze te staan.

De titel beschrijft precies waar dit verhaal over gaat; Liefde, Lust en Andere Ongemakken. De vier vriendinnen zitten allemaal in een andere fase van hun leven, maar toch is er een innige vriendschap. En, zoals ook in het echte leven, krijgt die vriendschap heel wat te verduren. De vrouwen hebben, ieder voor zich, hun eigen uitdagingen en dat loopt niet altijd even goed af. Ze krijgen te maken met de liefde en met lust, zelfs in de breedste zin van het woord, maar ondanks alle ongemakken steunen ze elkaar tot en met.

De schrijfstijl van Liefde, Lust en Andere Ongemakken is lekker vlot en onderhoudend. Vanaf de eerste zinnen wordt je het verhaal mee ingetrokken. Doordat alle personages tot in detail worden beschreven is het alsof je de vrouwen stuk voor stuk kent. Verder is het een verhaal zoals vriendschap is, vol avontuur met een lach en een traan. Het verhaal bevat spannende elementen maar daarnaast ook stukken waarvan je even stil wordt. De soms geweldige droge humor zorgt ervoor dat het verhaal ook wat luchtigs krijgt. Maar vergis je niet, wanneer je denkt te weten hoe het verhaal verder loopt weet de auteur je te verassen. Net als met de eerste indruk trouwens, want achter dit verhaal zit een diepere betekenis. Liefde, Lust en Andere Ongemakken is een verhaal dat staat als een huis en een echte must read is voor lezers die van een goede, diepgaande roman met de nodige dosis spanning en humor houden.

Uitgeverij: Boektriomf
ISBN: 9789082261684
253  pagina’s
Prijs: € 17,95


[bol_product_links block_id=”bol_5a005567dc59a_selected-products” products=”9200000080998506″ name=”Liefde, Lust en Andere Ongemakken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.