Long Acre-serie deel 4 Hij die vasthoudt – Roni Loren

Gepubliceerd op

Tijdens het gala van de seniors van Long Acre High School kwamen bij een schietpartij veel studenten om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Twaalf jaar later wordt er een documentaire gemaakt over de schietpartij en komen de overlevenden terug naar Long Acre.

Ashton had beloofd om nooit meer terug te keren naar Long Acre na de schietpartij, maar dat loopt anders. Als hij weer aankomt in zijn oude woonplaats komt hij zijn beste vriendin Kincaid tegen. Jaren geleden liet hij haar achter. Hoe kan zij hem ooit vergeven? Kincaid heeft de dood van haar vriendje nooit kunnen accepteren. Waarom overleefde zij de schietpartij wel en hij niet? Ze probeert haar leven weer rustig op te pakken, maar dan staat haar beste vriend Ash na jaren opeens weer voor haar neus.

Kincaid Breslin was typisch zo’n meisje dat bij een horrorfilm als eerste dood zou gaan, puur door alle aandacht die ze altijd trok. Maar in het echte leven was zij één van de slachtoffers, die het Long Acre gebeuren wel had weten te overleven. Kincaid was al zes maanden als makelaar, op zoek naar een huis voor Bethany. Samen met Liv zou ze een oud vervallen huis gaan bezichtigen, een huis waar Kincaid als kind al van droomde, je moest alleen door de gebreken heen kijken. Het was een gezinshuis en al gauw zag Kincaid haar fantasie gezin voor ogen. Totdat de stem van Valerie van Arden haar bubbel liet klappen. Zij gaf op hetzelfde moment dat Kincaid er was, een bezichtiging aan een stel. Alleen zodra Kincaid hoorde dat ze zouden gaan slopen en het modern minimalistisch zouden inrichten, sloegen de stoppen bij Kincaid door. Waarom was de wereld zo geobsedeerd door dingen te veranderen, in iets wat ze niet zijn. Liv stelde Kincaid gelijk voor dat ze Bethany moest bellen. Kincaid belde gelijk, maar niet naar Bethany. Het is nog maar twee jaar geleden dat haar vriendinnenkring bestond met Rebecca Taryn en Liv, maar het voelde zo oud en vertrouwd.  Haar vriendinnen zouden haar gaan helpen met de B&B, want zij had namelijk zelf een bod op het huis gedaan. De herenigde ontmoeting met Ash begon in het appartement van de Lowells boven de boekenwinkel, zij met een pepperspray in de aanval en Ash in de verdediging met waarschijnlijk glas in zijn voetzool. Kincaid vroeg zich af, nadat ze door had dat het Ash was, wat hij hier deed en waar zijn vriendin Melanie was? Ash was veranderd, ouder geworden, mannelijker en haar gevoelens begonnen te borrelen, maar ze wist dat Ash verboden terrein was. De boekenwinkel had ze tot dusver altijd weten te vermijden, teveel herinneringen. Maar toen ze een dreun in de winkel hoorde, bij het vertrek van Ash zijn appartement, liep ze er gelijk op af. Ze hoorde een bekende mannenstem om hulp roepen. Charlie vertelde dat hij het erg benauwd had en Kincaid belde zo snel mogelijk het alarmnummer. Ash had de dreun ook gehoord en stond inmiddels naast hun. Ze konden helaas beide geen reanimatie geven en als Charlie dan ook nog eens vraagt of ze tegen Grace willen zeggen dat hij van haar houdt, slaat de angst bij hen toe. Het was diezelfde angst die Kincaid ervoer bij Graham. Kincaid werd boos en zei Charlie dat hij dat echt zelf tegen haar ging zeggen. Maar door alle oude gevoelens, die weer omhoog kwamen, liep het heden en het verleden bij Kincaid door elkaar. Ash probeerde haar terug te halen uit het heden, als ze de naam “Graham” hardop zegt…

“Hij die vasthoudt” is het slotdeel van de geweldige Long Acre-serie van Roni Loren. Dit keer volgen we Kincaid en Ash. Kincaid werkt in Long Acre bij een makelaarskantoor en heeft een foodblog, Ashton had al vroeg Long Acre verlaten en was het schrijvers bestaan ingedoken. Door een relatiebreuk keert hij weer terug in Kincaid’s leven. De hechte vriendschapsband hadden ze al van jongs af aan, een vriendschap waarbij Ash de nodige maskers moest opzetten om zijn geheim te bewaren. Bij hun herenigde vriendschap laat Roni Cupido meespelen, maar er hangt nog een oude schaduw over deze vriendschap, een schaduw waarin een goed verzwegen leugen zat. Roni kan als geen ander alle gevoelens als een roller coaster op je af te laten komen. Ook in dit deel heeft ze weer naast alle emotionele scenes, de passievolle en meest vurige liefdesscènes meesterlijk weten te omschrijven. Roni heeft in deze schitterende vierdelige serie zo’n mooie weergave gegeven in hoe je moet overleven na een heftige gebeurtenis, waarbij vriendschap en liefde zo’n grote rol spelen. Ik hoop dat er nog vele mooie boeken van Roni Loren zullen volgen, want inmiddels behoort ook zij tot mijn lijstje der favorieten.

Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020540857
Aantal pagina’s: 416
Prijs: € 15,00

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.