Love on the Brain van Ali Hazelwood

Gepubliceerd op

In de door mannen gedomineerde wereld van neurowetenschappen is het levensmotto van Bee Königswasser duidelijk: wat zou Marie Curie doen? Als NASA haar de leiding zou geven over een droomproject zou Marie zonder aarzeling accepteren. Duh. Maar de koningin van de moderne natuurkunde hoefde nooit samen te werken met Levi Ward. Zijn gevoelens voor Bee zijn duidelijk: aartsvijanden werken het best elk in hun eigen Galaxy, far, far away. Nu ontbreekt haar apparatuur, negeert het personeel haar en is haar droomproject naar de maan. Het enige wat nog telt is: wat gaat Bee Königswasser doen?

Na vier afwijzingen was er de aanvraag voor NASA: leidinggevend neurowetenschapper bij BLINK, het ontwerpen van de uitrusting voor astronauten. Dit zou het keerpunt in haar beroepsleven zijn, totdat ze dat ene mailtje leest, waarin staat dat ze een co-partnerschap heeft met Levi Ward. Ze belt haar tweelingzus, die op dit moment in Portugal zit, om het drama te vertellen. Haar zus die haast het tegenovergestelde van Bee is, weet nog dat Levi sexy, lang en gespierd was, dus perfect date materiaal. Bee verteld haar dat hij haar had laten zitten bij een ander project en dat hij niet voor niets de bijnamen “Zijne Wardheid” of “Doktor Wardlul” had. Dit gaat echt de grootste ramp ever worden. Met haar wat aparte Cthulhu-aanbiddende onderzoeksassistente Rocio, waar ze een hele aparte band mee heeft, vertrekt ze per vliegtuig naar Texas. Als Rocio ligt te slapen, durft ze snel haar grootste geheim te checken, zelf haar zus weet dit niet. Vreemd genoeg heeft ze daar @Shmacademics alias Steve leren kennen, waar ze inmiddels privé gesprekken mee heeft. Doordat ze elkaar nog nooit live hebben gezien, of weten hoe ze in het echt heten, kunnen ze bij elkaar anoniem hun verhaal kwijt. Bee wilde in Texas Space Center verkennen, maar er was nog geen pasje voor haar geregeld dus mocht ze niet naar binnen, maar een vriendelijke astronaut genaamd Guy nam de verantwoording en wilde haar wel een rondleiding geven. Als hij door een telefoontje even wordt weggeroepen, hoort ze een gemiauw, wat vreemd is. Bee is dol op katten en niet veel later ziet ze de prachtige jonge lapjeskat. Na wat geaaid te hebben, springt de lapjeskat op een karretje waarachter het tot aan het plafond volgestapelde apparatuur staat. Nog geen tel later valt een deel van de apparatuur als een soort van dominostenen om, Bee staat er als versteend naar te kijken. Ze wordt ineens weggetrokken en voelt de pijn, maar als ze haar ogen opendoet, kijkt ze in de meest mooie groene ogen ooit. Haar blik glijdt over de rest van zijn lichaam en ze begint nog net niet te kwijlen, totdat ze echt door heeft wie haar in zijn armen heeft… LEVI! Hij vraagt haar of ze ongedeerd is en nog vele andere dingen, ze ziet zijn mond bewegen, maar het geluid hoort ze niet. Iedereen is in rep en roer. Levi houdt haar stevig gedrukt tegen de muur en Bee denkt dat hij haar roept, maar als haar ogen dichtvallen, wordt ineens alles zwart….

Na haar bestseller “The Love Hypothesis” is “Love on the Brain” de tweede geweldige academische feelgood van Ali Hazelwood. Dit keer stappen we in de wereld van NASA, samen met Bee Königswasser, neuroweterschapper en geobsedeerd door Marie Curie, en haar zeer aparte Chaotic Goth assistente Rocio. Ali komt zelf ook uit de wetenschappelijke wereld (ze is naar de VS verhuisd om te promoveren in de neurowetenschappen en onlangs is ze zelfs professor geworden) en dat merk je ook echt aan de extra informatie/kennis die zij toevoegt aan het verhaal. Maar helaas laat ze ook zien dat er een duidelijk verschil is tussen de mannen en vrouwen in de academische wereld. Bee maakt dat vooral met de termen “PikkenParty” en “Worstvermelding” duidelijk en natuurlijk ook met haar twitteraccount @WhatWouldMarieDo, waar ze in alle vertrouwen haar raad aan de vrouwelijke wetenschappers vraagt. Je zou zeggen dat dit niet meer van deze tijd zou moeten zijn, maar helaas. Haar assistente heeft echt geweldig humor, met haar aparte en meest bijzondere uitspraken lig je soms echt dubbel. Maar de duidelijk op haat gebaseerde werkrelatie tussen Bee en Levi is toch wel het meest bijzondere aan dit verhaal en ergens ook zeer aandoenlijk. Puur door aannames heerst er een gespannen sfeer, die duidelijk doordrukt in hun samenwerking. De gedachtegangen van Bee over hem, terwijl ze met elkaar spreken, zijn dan ook echt hilarisch. Ali weet de spanning tussen beide perfect op te bouwen en langzaam worden de oververhitte boze stoomwolkjes omgezet naar vurige passie. Het is haar weer gelukt om een meesterlijk wetenschappelijke feelgood vol humor en met vurige passie te schrijven en hopelijk volgen er nog veel meer.

Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044364719
Aantal pagina’s: 382
Prijs: € 19,99

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.