Black Eyed Susans – Julia Heaberlin

Gepubliceerd op

 

 

74c123c6e430b1a797ca270939b1ccbc_cache_

Op haar zestiende werd Tessa Cartwright door een seriemoordenaar voor dood achtergelaten op een akker in Texas, samen met de lichamen van drie andere slachtoffers. Ze was de enige overlevende, met slechts vage herinneringen aan wat haar was overkomen. Vanaf die dag stond zij bekend als een van de ‘Black-Eyed Susans’, een bijnaam die verwees naar de bloemen die groeiden op de vindplaats van de meisjes. Het was Tessa’s verklaring die de dader in de dodencel deed belanden. Althans, dat dacht ze…

Bijna twintig jaar later ontdekt Tessa bij haar huis een veld vers geplante, bloeiende Black-Eyed Susans. Ze gelooft dat het een teken is van de moordenaar, die nog vrij rondloopt. Bang geworden dat door haar nu een onschuldige vastzit, besluit ze de verdediging te helpen. Maar ze wordt geplaagd door flarden van herinneringen en vreest voor de veiligheid van haar dochter. Wat niemand weet is dat het angstige, fragiele meisje dat Tessa was, een muur van geheimen om zich heen heeft gebouwd.

Het verhaal wordt verteld in twee tijdlijnen, de Tessa van nu en de Tessa van toen het net gebeurd was. De Tessa van toen werd ‘blind’ als gevolg van wat haar is overkomen en is al naar verschillende psychiaters geweest maar niemand kan iets met haar bereiken, totdat ze een nieuwe arts mag uitzoeken. De Tessa van nu is bezig om haar (misschien wel verkeerde) oordeel te herstellen nadat ze ineens een perkje Black Eyed Susans in haar tuin geplant ziet staan in de tijd van het jaar waarin ze niet groeien en bloeien. Ze is erg beschermend over haar dochter Charlie omdat ze zo bang is dat de echte moordenaar nog vrij rondloop. Charlie weet wat haar moeder is overkomen maar omdat Tessa er nooit over wil praten weet Charlie niet hoe haar moeder erdoor verandert is of welke dingen ze verborgen houd. Tessa denkt de laatste tijd veel aan haar beste vriendin van vroeger, Lydia, die er altijd voor haar is geweest voor tijdens en na de gebeurtenis en het proces, totdat ze ineens verdween met haar hele familie, zonder een woord van afscheid.

Een bizar en ontzettend spannend verhaal. Onverwachte onvoorziene dingen gebeuren en slepen je mee het bloemenveld in. Het wordt zo levendig/gedetailleerd geschreven dat je alles echt voor je kunt zien. Het begin was voor mij soms niet erg te volgen maar naarmate de procesdatum(1995) dichtbij komt en de executie van de man die ervoor veroordeeld is (heden) gaat het voor mij pas echt lopen en lees je het in één zucht uit. Een verwacht onverwacht einde, je ziet het een beetje aankomen maar je had op een andere uitkomst gehoopt. Fijn schrijfstijl die je meeneemt in een bizarre wereld van emoties en wraak.

Uitgeverij: AW Bruna
ISBN: 978-94-005-0715-9
Pagina’s: 352
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_571a638ba80cd_selected-products” products=”9200000051724618,9200000054843258″ name=”Black eyed susans – Julia Heaberlin” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.