Stockholm Delete – Jens Lapidus

Gepubliceerd op

6b3ea9bd46f306d5587998e5803d6a53_cache_

Emelie: de pas benoemde advocaat op een glamoureus advocatenkantoor. Teddy: de ex-crimineel en fixer die probeert op het rechte pad te blijven, en die nu ingehuurd is als ‘speciale onderzoeker’ van de firma waar Emelie werkt.

In een huis op Värmdö gaat een alarm af. Een bewaker komt eropaf en treft er geen gewone inbraak aan, maar een lichaam – er is iemand vermoord in het huis.
Ondanks het feit dat haar werkgever het afkeurt, neemt Emelie – in het geniep – de zaak aan. Wie is het slachtoffer? En waarom leiden alle sporen naar Mats Emanuelsson, de man die Teddy ooit ontvoerde?
Door Emelies onderzoek wordt Teddy gedwongen om de confrontatie aan te gaan met zijn verleden. Intussen maakt zijn opstandige neef Nikola dezelfde fouten die Teddy ooit maakte. En voor ze het weten raken ze alle drie verstrikt in een spel met wel heel hoge inzetten…

Tony Catalhöyük is beveiliger, dit is hij alleen maar omdat de politie hem niet wil hebben vanwege een of andere domme psychologische test waar hij slechter uitkomt dan hij zichzelf ziet. Wanneer hij op een alarm melding afgaat door een stroomstoring vindt hij een lijk. Nikola, het neefje van Teddy, heeft een jaar in behandelcentrum ‘spillersboda’ gezeten en mag nu naar huis. Zijn grote voorbeeld en idool is zijn oom Teddy die vaker wel dan niet in de gevangenis heeft gezeten maar nu op het rechte pad wil en probeert te blijven. Helaas voor Nikola is hem alweer een louche klus aangeboden en ja geld blijft een fijn iets. Emelie is pas benoemd advocaat en werkt op een net advocatenkantoor. Teddy heeft als zzpr een klus aangenomen om de miljardair, Fredric McLoud, te volgen en zo de geruchten te staven of te ontkrachten. Tot nu toe gebeurde er vrij weinig maar op een dag zijn dingen ineens anders dan normaal. Emelie is nog maar net een echte advocaat en nu al krijgt ze een verzoek waarvan ze niet weet wat ze ermee aan moet, het betreft namelijk een verdachte in een moordzaak die speciaal om haar gevraagd heeft. Maar het is een strafzaak en de firma waar ze voor werkt heeft altijd gezegd geen strafzaak, wat zal ze doen? Aannemen of niet? Wanneer ze Teddy opbelt en verteld dat ze de zaak heeft aangenomen leiden wel erg veel dingen naar Mats Emanuelson, de man die Teddy negen jaar geleden in opdracht heeft ontvoerd en die zelfmoord pleegde na Teddy’ veroordeling. Teddy en Emelie raken verwikkeld in een zoektocht naar de toedracht van deze zaak waardoor Teddy zich weer in het verkeerde milieu moet storten voor antwoorden. De vraag is wie word de verliezer in dit verhaal? Is het Teddy die probeert op het goede pad te blijven of zijn neefje die juist de verkeerde kant op dreigt te gaan?

Vooral de hoofdstukken van Nikola zijn in straattaal geschreven, dat leest érg lekker weg maar soms moet je er ook wel om lachen omdat er hele vreemde woorden tussen kunnen staan. Ik heb spannendere thrillers gelezen maar het is een ontzettend goed verhaal, je blijft lezen omdat alles zo’n ontzettende vaart heeft en soms onbegrijpelijk bizar is. De personages worden goed uitgeschreven en elke crimineel zie je voor je. De cover vind ik eerlijk gezegd erg weinig te maken hebben met het verhaal maar het is wel een mooie cover. De spanning en samenwerking tussen Teddy en Emelie beslaat een groot deel van het verhaal en geeft alles en menselijker tintje. En het einde? Wauw dat was echt een verassing en doet je nadenken of er nog een boek komt over Teddy en zijn familie en werkzaamheden.

Uitgeverij: A W Bruna
ISBN: 978-94-005-0693-0
Pagina’s: 468
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_571a646c5d133_selected-products” products=”9200000051724805,9200000054843273″ name=”Stockholm Delete – Jens Lapidus” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.