De slang in het paradijs – Latoya Moirae

Gepubliceerd op

De slang in het paradijs

De 23-jarige Max woont nog bij zijn ouders en zijn 18-jarige zusje Juliëtte in Den Haag. Hij heeft van kleins af aan al een hechte band met Juliëtte. Té hecht volgens sommigen, maar zelf trekt hij zich daar weinig van aan. Terwijl bij Max de gevoelens voor zijn zus buitensporige proporties dreigen aan te nemen, is er in Den Haag een Satanssekte aan het werk die de mensen schokt. Met regelmaat worden er lijkjes van katten gevonden en worden er zelfs graven geschonden. Max en Juliëtte stuiten tijdens een wandeling in het bos op een offertafel.

Tijdens een vakantie in Zeeland zijn broer en zus getuige van een ‘zwarte mis’ en raken ze verstrikt in de gevaarlijke en regelrecht moorddadige praktijken van de sekte. Met gevaar voor eigen leven.

De slang in het paradijs is het verhaal van Max en Juliëtte. Hoewel ze broer en zus zijn hebben de twee een bijzonder hechte band. Vanuit Max gaat de liefde voor zijn zus verder dan je normaal zou achten en er ontstaat zelfs een heftige relatie tussen de twee. Tegelijk komen broer en zus in een duister avontuur terecht wanneer ze per toeval verstrikt raken in een sekte die er wel heel gruwelijke bezigheden op na houdt.

Door de pakkende schrijfstijl wordt je vanaf de proloog het verhaal in gesleurd. Vanaf dat het verhaal begint is duidelijk dat Max zijn liefde voor zijn zus verder gaat dan enkel zusterliefde. Hoewel deze vreemde relatie uitvoerig wordt beschreven, is het verhaal niet vulgair te noemen. Het laat eerder zien hoe soms dingen gaan hoewel dat sociaal gezien niet correct genoemd kan worden. De schrijfster zoekt doorlopend de grens op en gaat hier regelmatig overheen, maar juist dat geeft een bijzondere spanning aan het boek. Ook de belevenissen van broer en zus met de sekte waarmee ze in aanraking komen zijn detailvol beschreven en doen je soms sidderen van spanning. De manier waarop beide verhaallijnen samenlopen en een geheel worden is een knap staaltje schrijfwerk wat je op het puntje van je stoel laat zitten.

De slang in het paradijs mag dan ook met recht een thriller worden genoemd. Eenmaal begonnen met lezen is het boek moeilijk weg te leggen. De dingen die Max en Juliëtte meemaken zijn soms te gruwelijk voor woorden. Wat dat betreft dekt de cover en de titel de lading van het verhaal zeker. Voor liefhebbers van een verhaal vol spanning, erotiek en gruwelpraktijken is De slang in het paradijs een boek dat je beslist in je boekenkast moet hebben staan.

Uitgeverij Zilverspoor
ISBN: 9789463080101
406 pagina’s
Prijs: € 22,95

 

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.