De toneelclub – Nathalie Pagie

Gepubliceerd op

 

 

de_toneelclub

Elin zoekt na een verbroken traumatische relatie haar heil in een nieuwe stad en een nieuwe baan. Ze wil helemaal opnieuw beginnen en haar verleden achter zich laten. Vooral Daniel, haar charmante maar ook gewelddadige ex, wil ze vergeten.

Het lijkt haar aardig te lukken: haar baan is uitdagend, en ze besluit haar oude liefde voor toneel nieuw leven in te blazen door zich bij een toneelgezelschap aan te sluiten.
Als ze op de toneelclub echter een oude bekende tegenkomt, wordt ze geconfronteerd met gebeurtenissen uit haar verleden die ze liever zou vergeten Waarom voelt ze zich toch altijd een slachtoffer?Elin komt voor een drastische keuze te staan: als ze niet weer het slachtoffer wil worden, zal ze het heft in eigen handen moeten nemen. Ze stelt een actielijst op met opdrachten die niets en niemand ontzien. Een confrontatie met haar ex in de psychiatrische inrichting waar hij verblijft, is hiervoor onontkoombaar. Lukt het haar deze opdrachten uit te voeren en voor eens en voor altijd af te rekenen met haar verleden?Elin is verhuist naar een nieuwe stad en wanneer ze zich aansluit bij een lokale toneelclub voelt ze zich gesterkt in haar overtuiging dat dit haar nieuwe begin wordt.
Wanneer ze aan haar eerste les op de toneelclub begint komt er iemand binnen die ze jaren terug voor het laatst heeft gezien en waarvan ze had gehoopt dat zo was gebleven.
Wanneer Elin’ moeder ongevraagd haar dokter heeft gebeld voor een afspraak over hoe het nu met Elin gaat, is ze eerst kwaad over het feit dat haar moeder dit zomaar heeft gedaan maar beseft later dat het misschien ook wel goed voor haar is na die heftige periodes in haar leven.
Na het gesprek met dokter Jonathan verzint Elin ineens dat haar gestoorde ex misschien nog wel iets voor haar kan betekenen en dan is het hek van de dam.

Dit boek leest heerlijk weg, door de kortere hoofdstukken is het verhaal vlot leesbaar.
Alle personages worden zo duidelijk beschreven dat je ze voor je ziet.
Je kunt je de gevoelens en gedachten van Elin zo goed voorstellen dat je ook echt met haar meeleeft, en echt beleeft wat er met haar en door haar gebeurd waardoor je het boek in één zucht uitleest.
Het enige wat ik jammer vind is dat er in het begin niet wordt verteld waar Elin woont zodat ik voelde/dacht dat ze in het buitenland woonde wat niet zo is.
Een goed verhaal dat je meteen vastgrijpt en niet meer laat gaan tot je het uit hebt.
Een top debuut voor deze schrijfster, dat mag gezegd worden, ik kijk uit naar haar volgende werken.

Uitgeverij: Boekerij
Pagina’s: 240
ISBN: 9022566889
Prijs: € 15,00

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.