Hartland trilogie Deel 2 – Schaduwvechters – Walter Lucius

Gepubliceerd op

9789024567904-schaduwvechters-l-LQ-f

Schaduwvechters van Walter Lucius is een razend spannende thriller voor de lezers van Stieg Larssons Millennium-serie. Het is het tweede boek in de Hartland Trilogie. Het eerste boek, De vlinder en de storm, werd bekroond met de Schaduwprijs.

Journaliste Farah Hafez wordt gezocht door internationale veiligheidsdiensten vanwege haar vermeende aandeel in een gijzelingsactie in Moskou. Ze vlucht naar Jakarta om haar onderzoek naar de criminele praktijken van een Russische oligarch door te zetten. Gesteund door collega Paul Chapelle, die in Moskou en Johannesburg nieuwe sporen vindt, legt ze het internationale netwerk van de Rus bloot…

Farrah zit met een bomgordel om in Moskou waar een massa gijzeling aan de gang is. Paul Chapelle en Anya Kozlova zijn achter de ontvoerders aan gereden en op weg naar Farah. Gelukkig zijn ze net op tijd en kunnen ze Farah redden maar er is één probleem, Farah’s gedwongen opname van haar steun aan de gijzelnemers word gezien als echt en ze staat nu te boek als voortvluchtige terrorist. Farah bedenkt een plan zodat ze vanuit drie hoeken in de wereld het AtlasNet kunnen onderzoeken. Farah vanuit Jakarta, Paul vanuit Amsterdam en Anya vanuit Moskou. Ook hoofdcommissaris Radjen Tomasoa en Farah’ baas bij de krant Edward Vallent gaan door met hun eigen plan om Farah te helpen en het netwerk van AtlasNet te ontrafelen maar het word steeds gevaarlijker en achterbakser gespeeld. Of de juiste partijen de overwinning behalen in dit sinistere geheel moet nog maar blijken want slachtoffers zullen vallen, bij de goede én de slechte.

In dit vervolg gaan we verder waar we gebleven waren in deel één, heel fijn met het begin van boek vind ik dat ze meteen beginnen met de belevingen van Paul Chapelle en Farah Hafez waar deel één geëindigd is. Zo zit je meteen weer in het verhaal in plaats van te moeten gissen wat er ook alweer gebeurd was in deel één. De titel is ook weer erg mooi gekozen, het valt perfect in te voegen/ terug te vinden in het verhaal. De ‘show don’t tell’ regel is ook perfect in proportie, de schrijver vertelt echt wat je ziet en met detail maar niet zoveel dat het vervelend word en dat leest érg fijn want zo zie je de omgeving echt voor je. Door de vele personages in het verhaal heb je veel verhaallijnen maar dat maakt het verhaal nou juist zo ontzettend spannend en op sommige moment las ik mezelf bijna voorbij om het ene verhaallijn nét even spannender was dan het andere. Het eind is onthutsend, ontroerend en onverwachts, maar wat een wervelend geheel is dit verhaal om in rond te dolen. Voor wie dacht dat deel één ‘de vlinder en de storm’ al spannend, meeslepend en vol vaart was kan zijn of haar lol op met dit tweede deel van de Hartland trilogie en ik ben dus ook ontzettend benieuwd naar het derde en laatste deel.

Uitgeverij: L.S. Amsterdam
ISBN: 9789024567904
Pagina’s: 412
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_5736dad190e6d_selected-products” products=”9200000045983340,9200000057628439″ name=”Schaduwvechters – Walter Lucius” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.