Hartland trilogie deel 1 – De vlinder en de storm – Walter Lucius

Gepubliceerd op

9789021016948-de-vlinder-en-de-storm-l-LQ-f

De vlinder en de storm van Walter Lucius is een razend spannende thriller voor de lezers van Stieg Larssons Millennium-serie. Het is het eerste boek in de Hartland Trilogie en werd bekroond met de Schaduwprijs.

Achter een ordinaire hit-and-run op een Afghaans jongetje in het Amsterdamse Bos blijkt een wereld van kindersmokkel en machtsmisbruik schuil te gaan. Journalisten Farah Hafez en Paul Chapelle gaan op onderzoek uit en raken levensgevaarlijk verstrikt in een internationaal crimineel netwerk en een politiek spel.

Farah Hafez komt per toeval op het ‘goede’ moment in het ziekenhuis aan wanneer er een kleine jongen wordt binnen gebracht die een tolk nodig heeft. Danielle Bernson werkt op de ambulance en heeft de jongen midden op de weg in het Amsterdamse bos gevonden. Wanneer Farah ziet hoe het jongetje gekleed is heeft ze een vreselijk vermoeden waar hij aan ontsnapt is, bijt zich erin vast een gaat op onderzoek uit. Joshua Calvino een jonge rechercheur doet samen met zijn oudere collega Marouan Diba onderzoek naar deze vreselijke vondst en de toedracht ervan. Helaas is het Farah niet gegund dit onderzoek alleen te doen en haalt haar baas zijn neefje erbij, Paul Chavelle, een oude bekende waaraan ze herinneringen koestert die nu naar boven komen. Ook Paul heeft zijn eigen onderzoeken lopen naar bepaalde mensen in zijn land en ondervindt aan den lijve dat niet iedereen daarvan gediend is. Danielle is het absoluut niet eens met Farah die het verhaal onder de radar wil houden voor de veiligheid van de kleine jongen, en wil dat het verhaal van de gevonden jongen in de publiciteit terecht komt maar of dat haar slimste zet ooit geweest is? Een heel blik criminelen word open getrokken en zijn niet blij als de waarheid over de jongen en de zaakjes erom heen aan het licht komen en daarin speelt de dokter Danielle een iets te grote rol zonder dat ze dat in eerste instantie zelf beseft. Alle ellende raakt in een stroomversnelling waar vooral Farrah de dupe van word. In Moskou gaat Paul een samenwerking aan met een oude bekende in de wereld van de journalistiek, Anna Kozlova.

Wat een spanning. Waar ik ook erg van houd is de manier van spanning opbouwen die ze in dit boek gebruiken, de steeds korter wordende hoofdstukken naarmate je het einde nadert, hierdoor word de spanning nog hoger en sneller. Ook erg mooi is de titel van het boek, gaandeweg in het verhaal kom je te weten waarom deze gekozen is. Inderdaad zoals het citaat dat op de cover staat al zegt ‘een ware overval, het leest als een film’. Echt een aanrader voor degene die van spanning, vaart en complotten houd. Je voelt met Farah mee, beleeft wat zij beleefd en dat komt door hoe Lucius schrijft, hij verteld veel maar niet teveel, hij laat je echt de ‘Hartland-wereld’ beleven door zijn meeslepende, open manier van schijven.

Uitgeverij: L.S. Amsterdam
ISBN: 9789021016948
Pagina’s: 463
Prijs: € 7,50

[bol_product_links block_id=”bol_5736d9cf876dd_selected-products” products=”9200000045983356,9200000057226043″ name=”De vlinder en de storm – Walter Lucius” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.