Kijk niet om – Clare Donoghue

Gepubliceerd op

voorplat Donoghue-Kijk niet om 150dpi_2

Fotografe Sarah wordt gestalkt. Wanneer er in haar omgeving in Londen diverse vrouwen vermoord worden aangetroffen, staat de politie voor een raadsel. De dader gaat steeds grover te werk. Wat is het verband tussen de slachtoffers? Ondertussen krijgt Sarah cryptische briefjes en verontrustende telefoontjes.

Ik de stad zijn een aantal moorden gepleegd, allemaal op dezelfde wijze, ongeveer dezelfde setting, kortom het gerucht van een serie-moordenaar gonst behoorlijk. Sarah Grainger woont in zuid-londen waar ondertussen dus de drie moorden zijn gepleegd. Van de Sarah die ze was is weinig over, ze was voorheen een goede fotografe maar sinds ze gestalkt word durft ze amper de deur uit te gaan, laat staan voluit te leven. Inspecteur Mike Lockyer zal zijn best moeten doen om de moordenaar te vinden en zet alles op alles, maar makkelijk zal het niet worden. Daarbij heeft hij nog één groot valkuil tegen nu deze jonge meiden worden afgeslacht, zijn dochter Megan, constant gaat ze door zijn hoofd en dat komt zijn daadkracht niet helemaal ten goede op sommige momenten. Er worden aardig wat dingen over het hoofd gezien door ontzettend manipulatief gedrag van eventuele verdachten en zo komt het onderzoek van de regen in de drup lijkt het wel. Verschillende verdachten blijken en alibi te hebben en degene die niet verdacht worden kunnen wel eens meer met alles te maken hebben dan gedacht.

Wat een krachtpatser van een debuut. Van de passages waarin de stalker van Sarah een podium krijgt krijg je de koude rillingen. Zo berekenend, zo geobsedeerd, zo doordacht. De verschillende voorvallen en moorden worden zo goed omschreven dat je eerder denkt een film te kijken dan een boek aan het lezen. De spanning die het stalken van Sarah met zich meebrengt maakt dat de beschreven moorden nog harder binnen komen. Door de manier van schrijven zit je in het verhaal vastgezogen en ik garandeer je slapeloze nachten en niet alleen omdat je te lang doorleest. huiveringwekkende taferelen staan er in dit boek, zo levendig en echt beschreven dat je er zelf de koude rillingen van krijgt. Een ontzettend goed verhaal van een nieuwe schrijfster die met dit debuut al een behoorlijke naam neerzet.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026135767
Pagina’s: 301
Prijs: € 18,99

[bol_product_links block_id=”bol_569007a00e25b_selected-products” products=”9200000046099630,9200000046170352″ name=”Kijk niet om – Clare Donoghue” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]  

 

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.