Playground – Lars Kepler

Gepubliceerd op

image002

 

Het speelkwartier is begonnen!

Jasmin Pascal-Anderson kijkt tijdens een NAVO-missie de dood recht in de ogen. Haar hart staat meer dan een minuut stil, en de herinnering aan die honderd seconden zal haar leven voorgoed veranderen. Wanneer Jasmin jaren later met haar moeder en haar vijfjarige zoontje betrokken raakt bij een ernstig auto-ongeluk, komt zij als enige weer bij bewustzijn. Haar moeder is overleden en haar zoon is zo ernstig gewond dat artsen zijn hart moeten stilzetten om hem te redden. Jasmin herinnert zich de wereld tussen leven en dood en besluit haar zoon te helpen door ook haar hart stil te laten zetten. Alleen op die manier zal ze hem kunnen redden, hem weghalen bij de dood.

Luitenant Jasmin Pascal-Anderson heeft samen met haar commandogroep een missie maar meteen al heeft ze een slecht voorgevoel. Helaas word dat voorgevoel bewaarheid en word ze wakker in het ziekenhuis. Ze beweerd haar gesneuvelde collega’s gezien te hebben in een havenstad in het rijk van de overledenen. Niemand neemt haar serieus en ze word voor een lange tijd aan de medicijnen gezet, anti psychotica. Ze beseft dat ze het er niet met over kan hebben omdat mensen dan denken dat je gek bent en door trauma die dingen denkt dus praat ze er nooit meer over. Wanneer ze ontslagen word uit het ziekenhuis trekt ze in bij haar collega Mark waarvan ze zwanger raakt. Wanneer Mark fouten maakt een teveel feest wanneer hij tussen missies thuis is besluit Jasmin bij haar moeder in te trekken om van daaruit verder te kijken naar werk en huisvesting. Bijna zes jaar nà het noodlottige gebeuren op missie waaraan Jasmin haar dood ervaring aan over het gehouden treft het noodlot haar wéér. Samen met haar moeder en zoontje Dante krijgt ze een auto ongeluk. Wanneer ze ‘wakker word’ beseft ze dat ze wéér in de havenstad is. In de havenstad ontmoet ze Li Ting die al weken in afwachting is of hij terug mag of over gaat. Hij neemt Jasmin mee op sleeptouw en legt haar dingen uit. Ondertussen beseft Jasmin dat álles waarvan ze dacht dat ze het gedroomd had echt bestaat, écht waar is. Zachtzinnig is het tussen portaal niet ook daar komt ze achter. Als door en wonder komt ze weer bij maar wanneer ze erachter komt dat Dante niet goed gaat neemt ze een drastisch besluit dat vele levens zal beïnvloeden.

Ontzettende mooie cover, hij past echt in het gevoel van het verhaal. Pas later in het verhaal kom je te weten waar de titel op slaat en die slaat niet op het feit dat Jasmin haar leven als speelbal misbruikt, het slaat op iets veel gevaarlijkers. Een overweldigend en beangstigend verhaal voor als je gelooft in het leven na de dood. Het verhaal is vanaf bladzijde één een super snel en meedogenloos verhaal waardoor je blijft lezen. Elke keer als ik dacht ‘nou oké, nu nog één hoofdstuk en dan slapen’ werd het weer zó meeslepend dat ik toch maar weer door las. Wat een ontzettend spannend verhaal met een bijzonder eind. Ik zie er een redelijk open eind in en dat is ook wat ik stiekem hoop want als dit echt de manier van dit schrijvers duo is om te schrijven hebben ze er een nieuwe lezeres bij en hebben hiermee een ‘vervolg waardig’ verhaal gegeven.

Uitgeverij: Cargo
ISBN: 978 90 234 9533 8
Pagina’s: 381
Prijs: € 19,90

[bol_product_links block_id=”bol_568f7ac05dd62_selected-products” products=”9200000046552450,9200000051079245″ name=”Playground – Lars Kepler” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.