Sluipend gif – Corine Hartman

Gepubliceerd op

image

Ach, overal is wel eens wat. Jacqueline houdt van haar echtgenoot, al intimideert en manipuleert hij haar steeds vaker. Het ligt vast ook aan haar, want voor de buitenwereld is hij altijd heel voorkomend. Charmant zelfs. Straks zal het weer beter gaan: de zorg voor haar manisch-depressieve moeder slokte veel tijd op en Gijs heeft zijn ontslag nog niet verwerkt. Ze moet geduld hebben. En eigenlijk hebben ze het toch goed samen?
Maar zo simpel is het niet. Integendeel. Met de daad van een Franse naamgenote in gedachten, ziet Jacqueline uiteindelijk nog maar één uitweg. Hij moet dood.

Gijs en Jacqueline zijn getrouwd, maar hun huwelijk is niet echt geweldig te noemen. Gijs is ontslagen op z’n werk. Hij kan dit ondanks zijn nieuwe baantje niet verkroppen. Jacqueline heeft haar handen vol aan haar depressieve moeder met zelfmoordneigingen. Dochter Hanna heeft haar vader en moeder zes jaar geleden al verlaten en is naar Frankrijk vertrokken.
Als de moeder van Jacqueline overlijdt, lijkt het wel of er bij Jacqueline de ogen open gaan en wil ze niet meer vegeteren, maar leven. Gijs daarentegen lijkt steeds dominanter te worden en dwingt Jacqueline haar medicijnen te nemen, die ze steeds vaker expres vergeet. Hierdoor gaat ze alles helderder zien.
Zo wil ze opeens naar Frankrijk, naar Hanna, maar Gijs is niet te vermurwen. Hij wil er niets van weten. Maar dan hoort ze over een moord door een Franse vrouw op haar man, die haar jarenlang mishandelde. Ze gaat plannen smeden, maar of dat nu zo’n goed idee is…

De titel van deze thriller verraadt al een heleboel van het verhaal. En als je de achterflap gelezen hebt, ken je de grote lijnen al.
Ondanks dat begint ‘Sluipend gif’ veelbelovend. Helaas blijft verdere spanning uit, het verhaal verslapt doordat Gijs en Jacq zo’n beetje in hetzelfde gedrag blijven hangen. Geen onverwachte plotwendingen, geen opgebouwde spanning. Jammer, want de verhaallijn leent zich voor een ijzersterke thriller. Gelukkig maakt de plot veel goed. Verder zijn de personages goed uitgewerkt, Gijs en Jacq met hun uitgesproken karakters. Gijs dominant en dwingend, Jacq onderdanig. Heerlijk irritant.
Al met al een goede doorsnee thriller, die ook nog eens gebaseerd is op een waargebeurd familiedrama.

Corine Hartman (1964) schreef ruim vijftien thrillers, werd diverse malen genomineerd voor De Gouden Strop en won meerdere malen de Crimezone Award.

Uitgeverij: Cargo
ISBN: 9789023455561
304 pagina’s
Prijs: € 19,99

[bol_product_links block_id=”bol_58c1b709dcc32_selected-products” products=”9200000071595662,9200000073217301″ name=”Sluipend gif” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geschreven door

Contact Info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.